Dior – Čarobna kolekcija Pre-fall 2015.

Siluete s notama japanskog utjecaja, apstraktne volumenozno izrađene od glatkog pamuka, čiste vune i plemenitih materijala bez prošiva ali sa mnoštvom zatamljenih i naslaganih tekstura, kože, metalnih ukrasa, kontrasnih odora i geometrijskih figura su karakteristike posljednjeg modnog izraza Rafa Simonsa

christian-dior-pre-fall 1

Megapolis – kolekcija budućnosti

Poznati Belgijanac novu pre-fall kolekciju pokazao je u Tokyju, pa u dvorani predviđenoj za sumo vještine istakao svoje kreativno umjieće, koje će se u Europi moći nabaviti već u svibnju.

Kolekcija nazvana “Megapolis” posjeduje naglašene futurističke tendencije izmedđu “Metropolisa” i “Blade Runnera”, uvodi novi fashion sastanak čuvenog pariškog branda “Dior”. Od sada će se svake godine pariška moda seliti u jedan svjetski centar, pa izlagati svoja uvijek nova i inventivna dostignuća.

christian-dior-pre-fall 2

Christian Dior je 1953. godine posjetio Japan koji je dugo zamišljao i sanjao, ostavivši skice za vjenčane odore princeze Michiko koje je ona nosila 1959., dvije godine nakon kreatorovog isčeznuća.

Nova kolekcija je još jedan dokaz galskog zanimanja za Zemlju izlazećeg sunca, isto kao i dvije izložbe u Gradu svjetlosti, čija je tema Japan. Pariški izdavač “Flammarion” je objavio knjigu “Japanizam” s idejom aktiviranja mreže utjecaja, što se oslanja na vrlo jasne kriterije.

Stari kontinent se započeo zanimati za Japan još u 17. i 18. stoljeću ali zahvaljujući industrijskom i prometnom razvoju, u 19. stoljeću je postignut vrhunac.

christian-dior-pre-fall 3

Zapadu je najvažnije što Japan nije bio koloniziran i da u tamošnjoj umjetnosti ne postoji hijerarhija.

Kada je začetnica galske visoke mode, Madeleine Vionnet adaptirala kimono, pridružila se pokretu koji je postavio pitanje stvarne vrijednosti i razloge postojanja visoke mode, koju su njegovali Charles Worth i njegovi sljedbenici.Kreatorica je bila među inovatorima koji su oslobodili žensko tijelo početkom prošlog stoljeća, kad je odzvonilo krinolinama i korzetima uvodeći japonizam živih boja i prilagođavanje odjeće oblicima ljudskog tijela. Sok japonizma je postignut oko 1860. godine i bio je preteča modernizma kako slikarskog tako i modnog.

christian-dior-pre-fall 4

 

 

 

GOOGLE ispod bira i objavljuje one reklame i oglase za koje je dobio najviše novca od pojedinih oglašivača! U najvećem broju su to lijepi oglasi, ali ponekad su i prave nakaze koje nam žele uništiti sadržaj od kojih se portal AA ograđuje