Tabor film festival putuje – predstavljanje hrvatskih kratkih filmova u Estoniji

Nakon što su prošli mjesec u sklopu Priit Pärna Animafestivalu, predstavljeni hrvatski animirani filmovi, slijedi predstavljanje igranih i dokumentarnih filmova pred estonskom festivalskom publikom

taborff

Na međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Sleepwalkers, koji se od 18.-22. stuidenog 2014. održava u glavnom gradu Estonije, Tallinnu, Tabor film festival predstavlja program filmova hrvatskih redatelja.

Međufestivalskom suradnjom najprije je na 12. Tabor film festivalu predstavljen program recentnih filmova estonske kinematografije, a sada publika u Estoniji ima prilike uživati u filmovima „Mrzim te” u režiji Lane Kosovac, „Brija” Luke Rukavine, „Presuda” Đure Gavrana, „Sol, maslina, kamen” Branka Vilusa, „Mucica” Alda Tardozzija i „Generalka” Jasne Nanut.

Projekcija hrvatskih kratkih filmova održati će se u sklopu Sleepwalkers ISFF 21.11. s početkom u 20 sati u SuperNova Cinema koje se nalazi u sklopu Baltic Film and Media School of Tallinn University. Hrvatski će program u Tallinnu predstaviti Anja Kučko Braun iz organizacije Tabor film festivala, a uz to će i odlučivati o pobjedniku festivala za međunarodnu i domaću konkurenciju na ovogodišnjem Sleepwalkers festivalu.