Od siječnja 2015. godine u ukupno 300 bečkih javnih škola počet će provođenje projekta kojim se djecu i mlade želi potaknuti na veću konzumaciju voća i povrća.
Cilj projekta je djeci što više približiti važnost zdrave hrane regionalnog porijekla te pobuditi zadovoljstvo prilikom jedenja voća i povrća, i to točno u onoj dobi u kojoj se prehrambene navike još uvijek mogu lako oblikovati.
Škole će jednom tjedno dobivati pošiljke organski uzgojenog voća i povrća, a posebna se važnost pri tom pridaje tome da voće i povrće bude sezonsko i potječe iz regije.
U planu su i doškolovavanja nastavnog osoblja i jače uključivanje samih roditelja u ovaj projekt.
„Samo dijeljenje voća nije dovoljno”, kaže članica bečkog poglavarstva za zdravstvo Sonja Wehsely. Stoga je razrađen i popratni paket pedagoških mjera, nastavnih materijala, radionica, predavanja, izleta na seoska gospodarstva i sl.
Troškovi provođenja projekta u 2015. godini će iznositi 1,7 milijuna eura, pri čemu 300.000 eura dolazi iz fondova Europske Unije.