Skip to content

Čak 137 rukopisa pristiglo na natječaj za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine

Na natječaj V.B.Z.-a i Tisak Medije za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine ove je godine stigao rekordan broj rukopisa. Na jedanaesti natječaj, koji je ponovno pokrenut nakon dvogodišnje stanke i zaključen 1. kolovoza, prijavilo se čak 137 autora.

Knjiga

Iako ne možemo suditi o kvaliteti ili sadržaju prijavljenih rukopisa, neki od njih već svojim naslovima privlače pozornost. Tako se na dugačkom popisu mogu pronaći i naslovi poput: Kratki roman o runjenju kukuruza, Čupavi slučaj inspektora Čačmaka, Ugrizi me na serdžadi, Dolje među oblacima…

Članovi V.B.Z.-ova žirija Zoran Ferić (predsjednik žirija), Julijana Matanović, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić najavili su da će uskoro objaviti nazive rukopisa koji će ući u uži izbor za nagradu.

Ime nagrađenog autora koji je svoj rukopis na natječaj V.B.Z.-a i Tisak Medije poslao anonimno, pod šifrom, bit će objavljeno na tiskovnoj konferenciji tijekom međunarodnog sajma Interliber od 11. do 16. studenoga 2014. godine.

V.B.Z. će nagrađeni rukopis objaviti, a pobjedničkom autoru bit će uručena V.B.Z. – TISAK MEDIA književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine i novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna, što je danas najizdašnija književna nagrada u Hrvatskoj i regiji. Glavni sponzori nagrade su Tisak media i Jana „Voda s porukom” koja svojim porukama na poleđini boca želi ljudima pružiti zrnce mudrosti za razmišljanje i inspiracije za pozitivna djela. Nagradu sponzorira i tiskara Znanje koja će tiskati pobjednički roman.

Nakon proglašenja pobjednika na Interliberu, nagrađeni roman bit će u ekskluzivnoj prodaji na štandovima V.B.Z.-a na Interliberu, na svim kioscima Tiska te u knjižarama V.B.Z.-a i Tisak media centrima.

Popis pristiglih rukopisa sa šiframa autora i nazivima romana koji su ušli u konkurenciju za nagradu dostupan je na internetskim stranicama
www.vbz.hr i www.tisak.hr.