KvARTura – Intro radionice za mlade glazbenike i izložba rock fotografije

kvartura1

Zagrebački centri za kulturu okupljeni u projekt KvARTovski demo bendovi 2014. u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja (ZAMP) organiziraju INTRO radionice namijenjene mladim glazbenicima.

Novi ciklus radionica održat će se u petak 19.rujna u 18 sati u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, a radionice su besplatne za sve polaznike. Uz predstavnike ZAMP-a na radionici sudjeluju i članovi Hrvatske glazbene unije sa svojim edukativnim programom „Glazbenik sam, a što sad?”.Mladi glazbenici tako će imati priliku saznati sve o autorskom pravu, zaštiti svojih djela te ostvarivanju autorske naknade za njihovo javno izvođenje, ali i praktične stvari poput glazbene edukacije, kreativne motivacije, zarade u glazbi te rizicima koji ih očekuju u glazbenoj industriji.

Na radionici će sudjelovati Gordan Muratović, poznatiji pod umjetničkim imenom Coco Mosquito, autor, gitarist, producent i vođa kultnih Jinxa te Damir Kedžo, jedan od najperspektivnijih domaćih vokala, koji će sa svojim mlađim kolegama podijeliti svoje iskustvo u glazbi te savjete kako se što bolje snaći u odnosima s publikom, koncertnim organizatorima, diskografima i sl. Također, na radionici će biti i Nikša Bratoš, domaći kompozitor zabavne i pop muzike, autor velikog broja pjesama grupe “Crvena jabuka”.

kvartura2

INTRO radionica završni je dio edukativnog segmeta projekta KvARTovski demo bendovi, a koju će pohađati i članovi 15 demo bendova koji su ove godine sudjelovali u projektu. Ti su bendovi nastupili na četiri koncerta, a u sklopu projekta snimljen je i live album te glazbeno-dokumentarni film – KvARTovski demo bendovi 2014.

Također, u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb 19. rujna bit će i otvorenje izložbe Rock Fotografija. Izložbu fotografija nastalih na koncertima demo bendova otvaramo u 17 sati. Pokrovitelj izložbe su Hrvatske željeznice.

kvartura3