Emir Hadzihafizbegovic 2

Zahvalan svom omiljenom redatelju Sviličiću koji mu je omogućio ostvariti veliku ulogu i dobiti “Dosada najveće priznanje” – Zlatnog lava na najstarijem europskom filmskom festivalu, partnerici Jasni Žalici i svima koji su sudjelovali u snimanju jako socioloskog ostvarenja Ognjena Sviličića “Takva su pravila”, bh glumac Emir Hadzihafizbegović je izjavio:

“Nagrada na stranu, idemo dalje. Posebno mi je drago da je film izazvao ogroman interes u Veneciji. Sretan sam što je samnom i moja kćer Amra, nadam se buduća producentica”.

Emir Hadzihafizbegovic 3

Hrvatsko-galsko-srbo-makedonska koprodukcija je dobila podršku francuskog Nacionalnog centra za film i animiranu sliku. Film nadahnut istinskim događajima bio je u poznatom programu “Orizzonti”, najprije posvećenom zanimljivim i nesvakidašnjim ostvarenjima svjetske sedme umjetnosti.

Profesor na tuzlanskoj Akademiji dramskih umjetnosti, 53. godišnji umjetnik i bivši ministar kulture Bosne i Hercegovine, koji je aktivno sudjelovao u redovima Armije Bosne i Hercegovine za trajanja zadnjeg, oblasnog rata je aktualno prisutan u zapadno europskim kino dvoranama, u djelu “Krugovi” Srđana Golubovića, koji se prikazuje na cijelom Starom kontinentu. Glumac koji je ove godine snimio još tri ostvarenja: “Dječaci iz ulice Marks i Engels”, “Mirni ljudi” i “Smrdljiva bajka” već je dobio Zlatnu Arenu u Puli i naziv najboljeg interpreta, na Međunarodnom festivalu filma u južnoafričkom gradu Durbanu.

Džana Mujadžić

Emir Hadzihafizbegovic 1

Leave a Reply