bonpoint

Dubrovčaninu Danielu V., mom prijatelju iz djetinjstva

Nedavna smotra dječjih modela za predstojeći hladni period, oduševila je posjetitelje i uzvanike smotre branda “Kids Romance”, održane u pariškom hotelu de Brancas

Raskošna građevina smještena u 17. gradskom okrugu, istinski arhitektonski trezor, impresionira s 1.200 m² parketa pa od 2006. se tu nalazi flagship poznate marke djećjih luksuznih, odijevnih predmeta. Istinska palača u kojoj vladaju mališani predstavila je predivne modele koje su jako profesionalno nosili mali manekeni u dekoru iz bajki, predivnom unutrašnjem dvorištu u koje se dolazi iz famozne, ogromne drvene kuće.

Umjetnička direktorica labela “Kids Romance”, Christine Innamorato je osobno pratila svih 130 “looks” koji su se predstavljali publici. Najprije mini modele, šestogodišnjake ali i mlađe. Crni, crvenokosi, smeđi, plavi, azijskih crta ili miješani afro-europejci, svi su nastojali pridonijeti uspjehu smotre. Daleko od ideje pretvaranja djece u “fashion victims”, kolekcija je pokazala osobne vrijednosti na najbolji i najzabavniji način. Sve to nije omelo jednu prelijepu, zlatokosu dvogodišnju bebu ostati na podijumu i nasmijavati publiku, dok su drugi manekeni nastojali pokazati sve prednosti praktične i dopadljive odjeće.

Marka koja postoji od 1975. je bila u vlasništvu osnivatelja Marie-France i Bernarda Cohena do polovice prošlog desetljeća. Demodirani, obrtnički način rada još uvijek osigurava dobru prođu, njegujući kulturu lijepoga i strast za kvalitetom. Pažnja posvećena detaljima, ekskluzivni print i savršeni krojevi čine da “Bonpoint” održava svoj posebni, modni stil. Ne treba zaboraviti ni nadahnute izloge kao i poseban ugođaj u 120 prodavaonica, razvedenih na četiri strane planeta.

Formulu održava umjetnička direktorica koja je naslijedila Marie- France Cohen prije devet godina ali i cijela obitelj Descours, u čijem je brand vlasništvu od 2007. Oni su umnožili prodajne punktove, otvorili pariški flagship, pokrenuli e-shop kao i linije kozmetičke njege ali i obuće. Otvorili su i poznati magazin SoHo u New Yorku. Godine prolaze ali legenda marke, ostaje netaknuta. (foto: vogue.fr)

Džana Mujadžić

Leave a Reply