Esma Voloder predstavlja Austarliju na izboru “Miss Globe International”

Esma Voloder

Esma Voloder, 22. godišnja studentica psihologije iz Melbournea, ovih dana je osvojila prestižnu titulu najljepše Australke pa će krajem mjeseca, sudjelovati na izboru “Miss Globe International”

Ove godine se završna svečanost održava u Azerbejdžanu uz ucešće 120 ljepotica iz cijelog svijeta.

Porijeklom iz Graćanice i Sarajeva, Esma je rođena u austrijskom prihvatilištu za izbjeglice te je došla u Australiju sa pet mjeseci. Također glumica i top model, svjetlooka plavuša visoka 176 cm, posjeduje brojne planetarne titule ljepote. Proglašena “Miss Teen Australia” 2008., dva ljeta kasnije je postala “Beast beach beauty body”. Prošle godine je proglašena “Miss World Top Model”, a potom “Miss Supranational Australia”.

Aktivno promovira australski turizam na svjetskoj razini, radeći u Dubaiju, Pakistanu, cijeloj Aziji i modnim centrima Starog i Novog svijeta. Veleposlanica australske fondacije “Bully Zero”, Esma Voloder aktualno prikuplja pomć, za žrtve poplavljenih područja u BiH.

Izbor “Miss Globe International” pratit će direktno iz Bakua žitelji 58 zemalja na azerbejdžanskom, turskom i engleskom jeziku.

Džana Mujadžić

Esma-Voloder-Miss-Australia-2014