Skip to content

Autor “Kolibe” u Hrvatskoj – William Paul Young gostuje u Zagrebu i Dubrovniku

koliba

Naklada Ljevak ponosno najavljuje jedan od najvažnijih ovogodišnjih književnih događaja u Hrvatskoj: ljetno gostovanje Williama Paula Younga, autora bestselera Koliba. William Paul Young prvi put dolazi u Hrvatsku, a s čitateljima će se družiti u Zagrebu 28. i 29. srpnja, te 30. srpnja u Dubrovniku. Young se nakon Kolibe, koja je privukla milijune čitatelja diljem svijeta, izazvala brojne rasprave i postala jedan od najvećih književnih fenomena u posljednjih deset godina, danas smatra svojevrsnim klasikom.

Zašto Bog dopušta da se događa zlo? Gdje je kada proživljavamo najveću bol? Koja je uopće njegova uloga u našoj svakodnevnici? To su samo neka od pitanja na koja Young nudi odgovore kroz priču za koju mnogi tvrde da je ne možete pročitati bez da je i sami emotivno proživljavate.

Koliba je knjiga za koju sam autor kaže da je mislio da nikada neće biti objavljena, a na kraju pedeset tjedana držala prvo mjesto top liste bestselera New York Timesa, dostigla nakladu od dvadeset milijuna primjeraka diljem svijeta te prevedena na četrdesetak svjetskih jezika. Hrvatsko izdanje novog bestselera Williama Paula Younga, Prekretnica, pojavilo se godine 2012. istovremeno s američkim i engleskim.

William Paul Young prvi put dolazi u Hrvatsku, a s čitateljima će se družiti u Zagrebu 28. i 29. srpnja, te 30. srpnja u Dubrovniku. Young se nakon Kolibe, koja je privukla milijune čitatelja diljem svijeta, izazvala brojne rasprave i postala jedan od najvećih književnih fenomena u posljednjih deset godina, danas smatra svojevrsnim klasikom. Veličinu i vrijednost ovog gostovanja prepoznali su i partneri projekta, Grad Zagreb i Grad Dubrovnik, te Turističke zajednice oba grada.

EKSKLUZIVNO: autorova VIDEO PORUKA hrvatskim čitateljima:

{youtube}fBd65gJl9Us|500|400|0{/youtube}

William P. Young kanadski je pisac najpoznatiji po svojem romanu “Koliba”. Odrastao je uz roditelje misionare u Zapadnoj Papui (Nova Gvineja) među plemenom Dani. Young je ispočetka pisao samo za prijatelje, poklanjajući im svoje rukopise na dar, sve dok ga supruga nije uvjerila da napiše nešto za njihovo šestero djece i na jednome mjestu objedini svoj jedinstveni pogled na Boga. Rezultat je bio roman “Koliba”. Na početku je Young tiskao samo 15 primjeraka knjige, no dvoje njegovih prijatelja ga je ohrabrilo i pomoglo mu redigirati roman kako bi ga ponudio nakladnicima. Odbilo ga je njih 26, pa su Young i njegovi prijatelji sami objavili knjigu. Na oglašavanje su potrošili samo 300 dolara, a usmena predaja knjigu je na kraju dovela na listu bestselera The New York Timesa.

Koliba i Prekretnica će vam o meni reći puno više od bilo kakvih biografskih podataka, jer pisac je uvijek nešto više, neuhvatljiva iluzija iza zavjesa riječi. Za mene kao ljudsko biće nema ničeg važnijeg od Isusa, Oca i Duha Svetog, od odnosa među ljudima, dok živjeti znači sudjelovati u avanturi vjere koja se može iskusiti samo u milosti svakoga dana. Težnje ka uspjehu, vizije značaja i snovi o grandioznosti davno su izumrli, a ja nemam apsolutno nikakvog interesa da ih oživim. Napokon sam shvatio da nemam ništa za izgubiti živeći život vjere i povjerenja. (William Paul Young, autor)