Skip to content

Hair Design International Festival Solaris, Šibenik 20. – 22.6.2014.

Šibenik će koncem lipnja postati europsko središte nosive umjetnosti. Vodeći svjetski stručnjaci boje i forme, inspirirani imenima od Bauhausa do Ai Weiweia, demonstrirat će sasvim novi pogled na kulturu življenja

X-presion

‘Izgledajte drugačije i osjećat ćete se drugačije’, poslovni kredo u skladu s kojim zagrebački Studio Mila već desetljećima kreira nosive, urbane skulpture, zaživjet će u svoj punini koncem ovog lipnja u – Šibeniku.

Tamo će se, naime, uz podršku branda Wella Professional, od 20. do 22. lipnja zbivati Hair Design International Festival, jedinstveni i ekskluzivni događaj, koji će pružiti uvid u tehnike i procese kreiranja najnovijih kolekcija frizura vrhunskih svjetskih dizajnera kose.

Tijekom tri lipanjska dana, profesionalci iz cijele regije moći će se educirati, družiti i natjecati u društvu vodećih svjetskih stručnjaka iz Londona i Barcelone, ali i uzdanica domaće avantgarde.

Kreativni tim legendarnog Vidal Sassoona, predvođen direktorom Markom Hayesom, predstavit će niz uzbudljivih novih frizura, tehnika šišanja i bojenja iz najnovije Akademijine kolekcije za proljeće i ljeto, Prerija.

studio mila

“Naš seminar neće samo nadahnuti i motivirati, nego i demonstrirati kako, djelujući u suglasju, šišanje i bojenje stvaraju otmjen ambijent frizure”, kaže Mark.

Spajajući tehničku preciznost i individualnost izvedbe, demonstrirat će Sassoonovu filozofiju suvremenog dizajniranja kose, spoj modernističke čistoće i kreativnog eksperimenta.

Iz Barcelone stižu miljenici modnih novinara diljem svijeta, podjednako stručnjaci za dizajn kao i za njegovu prezentaciju – tim X-presion Creativos.

Taj kreativni studio koji probija granice konvencionalnih frizura, posvećen je istraživanju, inovaciji i kreaciji novih tehnika i estetskih formi. Koriste elemente raznih umjetničkih disciplina kako bi postigli spektakularne rezultate koji sadrže jednaku mjeru formalizma i emocija, pa nije ni čudno što se za njihove kreacije otimaju naslovnice najprestižnijih svjetskih magazina.

zgat team

ZGAT Academija predstavit će svoju najnoviju kolekciju inspiriranu kineskim umjetnikom Alijem Weiweijem te serijom fotografija Sebastiana Bienieka, u kojoj su nastojali radikalno preoblikovati tradicionalne oblike, spojiti stari svijet artefakata sa simbolima modernog, konzumerističkog, novog doba te naglasiti kaotičnu stvarnost u kojoj živimo i brze prostorne i društvene transformacije kroz koje prolazimo.

Domaćini manifestacije, Studio Mila, pokazat će pak stepenasto šišanje, koje teksturira
površinu artistički obojene kose geometrijskim oblicima, znakovima i signalima, te skulpturalno oblikovanje kose koje se, s jedne strane, poigrava s avangardom, a s druge, s retroromantikom. Naslanjajući se na tradiciju hrvatskog slikarstva i kiparstva, proizvode urbani “look” koji ujedno stvara novi identitet dizajna kose.

Prairie

Uz navedene Look and Learn seminare, na Hair Design International Festivalu će se održati i Adria Cup natjecanje – otvoreno prvenstvo Hrvatske u dvije kategorije: progressive cut i full fashion, prema propozicijama OMC.

Pridodaju li se tome druženja, razgovori, savjetovanja i razmjene iskustava frizera iz Europe, Hair Design International Festival bit će sasvim sigurno manifestacija koju profesionalci nikako ne bi smjeli propustiti.

Dodatne informacije i rezervacije potražite na www.hairdesignfestival.com

vizualni identitet manifestacije