SPIRALNI KANALI „Objasni taj svijet” u Zagrebu 17.7.2014. – Pozivnica za sudjelovanje

Kopie

Kopie

Vlado Franjević rođen u Martincu kraj Čazme i supruga mu Rajka Poljak iz Zagrebačke Dubrave (rođena u Mihovljanu kraj Zlatara), nastanjeni su, rade i djeluju već duže vrijeme u Kneževini Lihtenštajn a o kojem će referirati u četvrtak 17. srpnja 2014. u knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u Zagrebu.

Poslije tog uvodnog programa prezentirat će i projekt SPIRALNI KANALI www.spiral-channels.net kojeg je Vlado osmislio u Švicarskoj i konačno konačno po prvi put 2004. realizirao u Estoniji. Do sad je bilo realizirano osam Spiralnih Kanala u isto toliko evropskih zemalja. U Hrvatskoj, u Vukovaru, je 2011. bio realiziran peti po redu taj interdisciplinarni umjetnički projekt.

Kako bi ovaj nastup u Zagrebu bio publici što zanimljiviji Vlado i Rajka pozivaju sve zainteresirane kreativce sudjelovati u njihovom programu i biti dio najnovije priče Spiralnih Kanala a na taj se način onda uključiti i u rad mreže kreativnih i umjetničkih snaga cijelog svijeta.

Srdačno ste dakle pozvani poslati svoje priloge prema temi «Objasni taj svijet» a koji će javnosti biti predstavljeni:

a) u digitalnoj formi u knjižnici
b) u fizičkom obliku u isto vrijeme i na istom mjestu (poslani prilozi bit će digitalno otisnuti na malim formatima tekstila i pripremljeni za ad-hoc prezentaciju);
c) na internet stranici projekta;
d) putem social media platformi.

Prilozi trebaju na originalan način objasniti taj svijet iz pozicije autorovog razumijevanja/viđenja, želja/snova. Isti mora biti pripremljen ekstra i samo za ovu prigodu. Zato ste ljubazno zamoljeni implemenirati naslov projekta „objasni taj svijet” na materinjem jeziku i prevedeno na engleski: „Explain this World.” Prilozi se primaju zaključno do 15. lipnja 2014. a moraju biti poslani elektronskim putem na vaduz9490@gmail.com i obavezno naslovljeni sa «SPIRALNI KANALI: ZAGREB 2014».

Prilozi mogu imati slijedeće forme:

a) Digitalna fotografija (digitalni kolaž ili motiv slike koji na najbolji način prezentira zadanu temu).
b) Kratka poruka (ne više od 30 riječi pisane na materinjem jeziku i prevedene na engleski, poslati molimo isključivo u word .doc ili PDF fajlu)