Skip to content

Nesavršena brada Marilyn Monroe

merlin

Sve tajne savrsenog izgleda filmske ikone 20. stoljeća, Marilyn Monroe još nisu otkrivene. Za manje od mjesec dana, 10. prosinca aukcijska kuća “Julien’s” organizirat će prodaju objekata-uspomena zvijezda Beverly Hillsa, među kojima i zdravstvene nalaze mitske glumice!

Dokumenti otkrivaju da je prelijepa Marilyn, čiji izgled nastavlja fascinirati više od pola stoljeća od njezinog isčeznuća, nije odoljela estetskoj kirurgiji. Naime, njezino lice nije bilo 100% prirodno. Aukcijska kuća je objasnila u komunikeu da nalazi jasno pokazuju kako je zvijezda koristila prednosti kirurgije, koja je u 50-ih godina prošlog stoljeća bila jako riskantna i nepoznata te rijetko prakticirana.

Najprije je “popravljena” glumičina brada te vrh nosa još 1950. godine, kada je bila 24. godišnjakinja. Ali to nije sve. Zdravstveni dokumenti Marylin Monroe koja je sve zahvate uradila pod pravim imenom Norma Jean Mortenson, imala je izvanmateričnu trudnoću 1957. kada je bila udana za književnika Arthura Millera koji je to potvrdio prigodom posjeta Parizu, autorici ovog teksta.

Zadnji dosje, ostvoren je 7. lipnja 1962. godine, dva mjeseca prije glumičinog, navodnog samoubojstva. Opisuje kako je pala u svojoj kući, što je imalo kao poslijedicu otjecanje nosa i masli lom-nosa!

Još nije poznata početna cijena ovih zdravstvenih nalaza, predivne Marilyn.