Charlotte Gainsbourg nanovo kod Von Triera

Ovih dana fotografija polugole Charlotte Gainsbourg koja je obišla internet, još uvijek izaziva znatiželju filmofila upućenu slijedećem ostavrenju Larsa von Triera, pod nazivom "Nyphomaniac"

 
Producent Aalbaek Jensen je pokazao sliku i isječak od nekoliko minuta na privatnoj projekciji, održanoj za trajanja "Berlinale 2013". Za vrijeme projekcije, upućene međunarodnim kupcima, Jensen je otkrio postojanje dvije verzije filma: prvu "vruću", sa mnoštvom intimnih scena i drugu, upućenu širokoj publici. Producent je upozorio kako ostvarenje, nakon prve montaže, traje 7 sati i 30 minuta pa se od tog materijala mogu napraviti tri različita djela, te da još nije odlučeno finalno "rezanje"!
"Nyphomaniac" je priča o Joe, u iterpretaciji kćeri Jane Birkin, simpatične i stidljive Charlotte koja se u Parizu može sresti u vrtovima poznate četvrti Saint Germain des Prés, kako čuva vlastitu djecu, uvijek ljubazna i povučena. Ona u filmu sasvim povjerava osbno postojanje muškarcu, poznatom po nadimku Seligman, kojeg tumači Stellan Skarsgard. Prva slika pokazuje Charlotte Gainsbourg kako leži u mračnoj ulici pa su mnogi internet posmatrači -jako skeptični.
U projektu koji je u "starting blocku" već dvije godine, Lars von Trier je pomno probrao glumce među kojima su Jamie Belle, Uma Thurman, Williem Dafoe ili Shia LaBoeuf. Poslijednji interpret, poznat iz ostvarenja "Transformers" je dobio ulogu na jako nekonvencionalan način: poslao je snimak u kojemu pokazuje svoje tjelesne prednosti i jako rječite pokrete zavođenja. Lars von Trier nije ostao ravnodušan na izkazani trud i glumčevu originalnost.
Danski cineast ima poseban dar za osobnu reklamu: nitko nije zaboravio njegove izjave, nacističke intonacije sa Festivala u Cannesu, prilikom predstavljanja filma "Melancholia", što su ga stajale isključenja s najveće smotre svjetske sedme umjetnosti. Njegovi politički nekorektni stavovi ne zbunjuju Chalotte Gainsbourg, koja po treći put snima s rediteljem, nakon filmova "Antechrist" i "Melancholia".
"Nimphomaniac" će se premijerno prikazati u Copenhagenu 30. ožujka ali nije planiran za slijedeći Cannes jer organizatori galskog Festivala nisu oprostili von Trieru prošle, jako neumjesne ispade.