Skip to content

Rajić Marin


 

Marin Rajić
 

MARIN RAJIĆ rođen je 1978 godine u Novoj Gradišci, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Već u osnovnoj školi pokazivao je veliki interes za slikanjem, što je primijetio i njegov učitelj likovne kulture. No, kako je kada je trebao donijeti odluku o upisu u srednju školu bio rat u RH, nije imao previše izbora, te je završio Elektrotehničku školu u Novoj Gradišci.. Slikanje je ostalo sa strane a njegova teka je bila sve više ispunjena raznoraznim skicama i crtežima. Tek 2010. godine, odlučio je da bi se mogao ozbiljnije baviti slikanjem, koje mu ispunjava život. Svaki potez kista ima svoje značenje.
 
Duboko u noći i tišini sobe,
malo svijetlo koje obasjava papir,
ispisuje on još jedan dio sebe,
težinu što ga stvara bol u duši mu.

"Svaka slika to sam ja, moj sat,
godina, vrijeme koje prolazi i nikada više ne dolazi."

I svaki potez kista je gorak okus života,
je oštro trnje na putu njegovom.

(autorsko djelo)

2011. godine doselio se u Zagreb i nastavio je sa slikanjem. Radi realizam i hiperrealizam, svim slikarskim tehnikama, olovkom, ugljenom, akvarelom, uljem na platnu, ali trenutno najviše suhim pastelom. Voli slikati prirodu i ljude i životinje u njoj, ali isto tako sakralne motive kao i portrete, aktove…

Dolaskom u Zagreb, učlanio se u udrugu Fortuna-art. Sudjelovao je na humanitarnim izložbama kako u Novoj Gradišci, tako i u Zagrebu. Ima svoju web stranicu www.art-marino.com , gdje redovno postavlja nove radove.

Akademija-Art