Skip to content

Petrovčić Denis


Denis Petrovčić je rođen 1967. godine u Zagreb. Iako je završio građevinsku školu, tehnički crtač, odlučio se na aktivno bavljenje slikarstvom i otkrivanjem ljepote umjetničkog izražavanja. Godine 2004. završio je privatni tečaj slikanja pod vodstvom Krešimira Nikšića. Svoje slikarsko znanje usavršavao je kod ak.slikara Danka Friščića, docenta na ALU Zagreb. Nakon toga otkriva ga izdavačka kuća ”Capitol festival” te mu organizira samostalnu izložbu kao rijetkom neakademskom slikaru koji je svojim talentom zaslužio njihovu pažnju. Uspjeh prve samostalne izložbe donosi mu pozive za naredne novogodišnje aukcije. Od tada, sve je više novih vlasnika čije zidove uljepšavaju i oplemenjuju boje što zrače iz njegovih slika.

Pogledajte galeriju radova!

Na svojstven način ujedinjuje oslikanu površinu bilo da se radi o čistoj apstrakciji ili pak morskim motivima . U zadnjih par godina stvarao je u nekoliko pravaca. Najčešće slika apstrakciju s jasno istaknutom figurativnošću nanesenu u debelim sjajnim namazima koji zrače jakim bojama. Morski motivi temelje se na granici figuracije i apstrakcije s jakim kontrastnim prelascima kopna i mora koji slikama daje dodatnu ljepotu.

Na kratko je koketirao s jednobojnim slikama gdje nam je u crvenom tonu dočarao energiju, snagu i toplinu dok nas je plavom bojom uspio umiriti. Skoro bi mogli reći da su to slike idealne za kromoterapiju.


Bez obzira o kojem pravcu njegova slikarstva pričamo, njegove slike pobuđuju maštu, te iz mnoštva živih boja kojima se igra na platnu zrači optimizam.

Iza njega stoji nekoliko uspješnih samostalnih izložbi. Polako se probija na slikarsko nebo susjednih država. Radovi se mogu vidjeti na zidovima uglednih restorana i poslovnih prostora, na stranicama časopisa i kataloga. Svoju humanost i nesebičnost pokazuje kroz prisutnost u humanitarnim akcijama (Slika za bijeli štap).

Krajem 2010 godine počeo je pripremati svoj novi opus pod nazivom „Križ u apstraktnom izričaju“.

U veljači 2011. godine izlaže svoje 3 nove slike na grupnoj izložbi u Gallery MC, na Manhattanu, u New Yorku.

Akademija-Art.hr
20.02.2011.