Sedlar Rudolf

Rudolf Rudi Sedlar je rođen 1953. godine u Čantaviru, Vojvodina. Godine 1971. završio je srednju grafičku školu u Subotici i radio kao grafičar i kemograf u tiskari. Slikanjem se bavi intenzivno od 1985. u stilu realizma. Skoro je 15 godina proučavao povijest umjetnosti zajedno sa stilom i tehnikom starih i novih majstora.

Pogledajte galeriju radova!


Kćer Agneza

Rado je viđen gost na likovnim kolonijama širom Sjeverne Bačke, Hrvatske i BiH i ostvario je nebrojene skupne (i samostalne) izložbe. Od početka 1993. do konca 2010. vodio je likovnu udrugu u Čantaviru gdje je priredio mnoge izložbe za domaće likovnjake i za goste. Član je nekoliko likovnih udruga.


Zimsko isijavanje (iz ciklusa "Sa sjevera Bačke")

Od 2009. se opredijelio na slikanje dalmatinskih pejzaža i ljudi na poziv starog prijatelja iz mornarice bivše države  fra Joakima Jakija Gregova općepoznatog akademskog kipara na Hvaru.


Podnevna vrućina (iz hvarskog ciklusa)

Po narudžbi sakupljača umjetnina slika portrete, žanrove i pejzaže na ulju vatrenim bojama Mediterana. Proučava modernu umjetnost te budućnost likovne umjetnosti sa dr.-om fra Bernardinom Škuncom umirovljenim profesorom povijesti lik. umjetnosti na Hvaru.


Fra Joakim Jaki i Peso (iz hvarskog ciklusa)

Doma predaje crtanje i slikanje mladim talentiranim učenicima te se bavi prevencijskom restauracijom umjetnina.

Adresa: Rudolf Sedlar, 24220 Čantavir, II. Vinogradi br. 7, R. Srbija
e-mail: srudolf@tippnet.rs


Autoportret

Akademija-Art.hr
18.02.2011.