Bilić Dvoržak Zlata

Dvoržak Zlata Bilić

U svom osvrtu na slike i slikarstvo autorice u povodu izložbe svoje dojmove zapisao je i naš poznati slikar i književnik Davor Vuković kojega je – iako poznaje autoricu dugi niz godina – kako sam kaže:
… pogodila tiha snaga istinitosti činjenice da se dogodilo nešto svečano, divlje i pitomo u isto vrijeme, bolno i razuzdano, uzvišeno i plemenito i sjetno, promišljeno i balansirano i lišeno svake pretenzije. Slobodno i razigrano, a opet izuzetno disciplinirano slikarstvo. Dogodila se tišina, namirenje viđenim, zahvalnost, poštovanje i radost da je nemoguće, i kod ove likovne pojave, ipak moguće.
…Zahvaljujući vlastitom izuzetnom i posve nepredvidljivom talentu, kao i sinergijskom učinku sjajne mentorice Koraljke Kovač, Zlata Bilić Dvoržak preskočila je takozvane. dječje bolesti amaterizma, i prije nego što je bilo tko išta saznao o njenoj čaroliji s bojama, zablistala je svojim iskrenim i čudesnim slikarstvom u ponekom rijetkom, iskrenom i izbirljivom oku, poput zvijezde koja oduvijek blista, ali je nitko do sada nije imao priliku zapaziti. Očito ni Zlata sama…

Pgledajte galeriju radova!

Akademija-Art.hr
26.09.2010.