Babić Nebojša

Pogledajte galeriju radova!

Nebojša Babić je rođen 1968. godine je Beogradu. Otac je dvije kćeri, Tare i Tise. Član je sekcije likovnih umjetnika fotografije Ulupuds-a (čiji je bio predsjednik od 1997. do 2010. godine), član je USUF-a i Ppof-E. Član je Komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje predsjedništva Olimpijskog Komiteta Srbije. Član je Srpske asocijacije menadžera od 2008. godine. Surađuje sa ustanovama kulture, humanitarnim organizacijama, izdavačkim kućama i mnogim reklamnim agencijama.

Dao je veliki doprinos realizaciji različitih projekata za Unesco i Unicef. Jedan je od vodećih autora fotografije u Srbiji, dobitnik raznih nagrada, Velike nagrade Majskog salona 2005. godine, nagrade Pantene Beauty Awards za najboljeg modnog fotografa Srbije i Crne Gore 2002. i 2004. godine, itd. Jedan je od osnivača Blink Beogradskog Festivala Novih Komunikacija.

Godine 2004. osnovao je O3ONE, multimedijalni umetnički projekat, prvi takve vrste u zemlji. Projekat O3ONE obuhvata umetnički program kojim se istražuju tokovi savremene umetnosti u svetu i kod nas. Godine 1998. osnovao je “Orange Studio”,  kreativni studio za primenjenu fotografiju i vizuelne komunikacije. 2009. godine dobio je “Disruption” nagradu za umetnički projekat O3ONE koja se dodeljuje za iskorak u kreativnosti i drugačiji pristup radu. Radovi Nebojše Babića se čuvaju u zbirci Muzeja primijenjene umetnosti u Beogradu. Kontinuirano izlaže u zemlji i inozemstvu.

Akademija-Art.hr
24.09.2010.