Skip to content

Čamber Josipa

Sample Image

Josipa Čamber je rođena datum 1975. godine. Godine 1994. završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, kiparski odjel, u klasi prof. Vinka Fabrisa. Godine 1998. završava Agorinu akademiju, slikarski odjel, u klasi prof. Ksenije Turčić. Članica je ULUPUH-a od 2001. godine. Područje rada: reljef, skulptura, crtež, slikarstvo i aranžerstvo.

Sample Image

Samostalne izložbe
1999. Galerija Forum, Teslina 16, Zagreb

2000. Ambijenta, zagrebački velesajam
2002. Galerija Arho, Tkalčićeva 13, Zagreb
2003. Kulturno-informativni centar, Tomislavgrad
2004. Galerija Arho, Tkalčićeva 13, Zagreb
2006. Galerija Arho, Tkalčićeva 13, Zagreb
2008. Izložbeni salon Požgaj grupa, Buzin
2009. on-line izložba, Galerija Remek-djela

Sample Image

Od 2002. do 2008. vodi galeriju Arho u Tkalčićevoj ulici sa svojim stalnim postavom «Ogledala mašte». Djelovanje galerije bazira na promociji mladih umjetnika te na gostovanju već afirmiranih autora, na taj način je prostor galerije mjesto gdje se umjetnici sastaju, druže, izmjenjuju ideje i promoviraju nove stvari.

Sample Image

Josipa Čamber
josipacamber@yahoo.com

Ogledala mašte

Ogledalo je samo po sebi nešto nestvarno, nedokučivo, dvosmisleno, nešto što nas zavarava ili potiče na maštanje, ulazak u drugi  svijet poput Alice u zemlji čudesa…

Sample Image

Ogledala mašte su na granici umjetničkog i primijenjenog svijeta, između realnosti i sna, između masivnog drveta i transparentnog ogledala. Ogledala obično zamišljamo smještena u nekakve ovalne ili pravolinijske okvire. Stajanje pred ogledalima mašte je potpuno drukčije iskustvo, to su zidne skulpture koje mogu funkcionirati i samostalno, ali u spoju s ogledalom dobivaju primijenjenu funkciju.

Sample Image

Kako su patinirana osim u prirodnim bojama drva u crne, sive, ljubičaste,  plavo-zelene tonove, pa sve do potpuno bijelih, srebrnih i zlatnih primjeraka, uklapaju se

 u sve tipove interijera, ogledalo daje dubinu, a drvo toplinu prostoru u kojem se nalazi.

Sample Image

Motivi su uglavnom apstraktne ili stilizirane forme u kojima se naziru ptice i labudovi, florealni oblici, ženske figure i torza, od raskošnih do minimalističkih oblika.

Akademija-Art.hr