Skip to content

EK vijesti 12. svibnja 2017.

Europska komisija uvela antidampinške pristojbe za novu vrstu kineskih proizvoda od čelika 

European CommissionKomisija je danas objavila konačne antidampinške mjere za novu vrstu čeličnih proizvoda podrijetlom iz Kine. Najnovija je istraga potvrdila preliminarne nalaze prema kojima su kineske bešavne cijevi prodavane u Europi po dampinškim cijenama. Na kineski će se izvoz od sad primjenjivati dodatna pristojba od 29,2 % do 54,9 %.

Komisija pokrenula Platformu EU za dobrobit životinja 

Komisija je danas objavila sastav u siječnju najavljene Platforme EU za dobrobit životinja. Platforma okuplja 75 udrženja iz javnog i privatnog sektora te relevantnih međunarodnih međuvladinih udruga, a svrha joj je kvalitetnijim raspravama poboljšati dobrobit životinja u EU. Stoga jer je objavljen poziv za prijave udruga iz privatnog sektora i nezavisnih stručnjaka, Komisija je odabrala ukupno 40 članova iz akademske zajednice, nevladinih udruga i industrije. Ostale članove platforme imenovala su nadležna tijela u državama članicama i državama EGP-a. Članovi su odabrani na temelju njihova iskustva u povećanju dobrobiti životinja i kapaciteta za informiranje dionika. Više informacija o platformi naći ćete ovdje.

Proglašeni dobitnici Nagrade EU za ovodobnu arhitekturu za 2017.

Europska komisija i Zaklada Mies van der Rohe objavili su danas dobitnike EU-ove nagrade za suvremenu arhitekturu za 2017.: za inovativnu obnovu Kleiburga, amsterdamske stambene zgrade iz šezdesetih godina 20. stoljeća, nagrađena su dva arhitektonska studija – NL Architects i XVW architectuur.

Komisija produljila mandat Janu Figelu, posebnom izaslaniku za promicanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja izvan Europske unije

Komisija je odlučila Janu Figelu na još godinu dana produljiti mandat posebnog izaslanika za promicanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja izvan Europske unije.

Kalendar Tjedne aktivnosti povjerenika

Nadolazeća događanja Europske komisije