Skip to content

Nebojša Babić: Many kinds of shoes

Gradska galerija Fonticus, Grožnjan
Izložbena prezentacija
Nebojša Babić
Many kinds of shoes, many kinds of people
Od 12. 09. 2010. (u 19.00 sati)

Izložbu / projekt, u nazočnosti autora, predstavlja Eugen Borkovsky.

Nebojša Babić je rođen 1968. godine je Beogradu. Otac je dvije kćeri, Tare i Tise. Član je sekcije likovnih umjetnika fotografije Ulupuds-a (čiji je bio predsjednik od 1997. do 2010. godine), član je USUF-a i Ppof-E. Član je Komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje predsjedništva Olimpijskog Komiteta Srbije. Član je Srpske asocijacije menadžera od 2008. godine. Surađuje sa ustanovama kulture, humanitarnim organizacijama, izdavačkim kućama i mnogim reklamnim agencijama.

Dao je veliki doprinos realizaciji različitih projekata za Unesco i Unicef. Jedan je od vodećih autora fotografije u Srbiji, dobitnik raznih nagrada, Velike nagrade Majskog salona 2005. godine, nagrade Pantene Beauty Awards za najboljeg modnog fotografa Srbije i Crne Gore 2002. i 2004. godine, itd. Jedan je od osnivača Blink Beogradskog Festivala Novih Komunikacija.

Godine 2004. osnovao je O3ONE, multimedijalni umetnički projekat, prvi takve vrste u zemlji. Projekat O3ONE obuhvata umetnički program kojim se istražuju tokovi savremene umetnosti u svetu i kod nas. Godine 1998. osnovao je “Orange Studio”,  kreativni studio za primenjenu fotografiju i vizuelne komunikacije. 2009. godine dobio je “Disruption” nagradu za umetnički projekat O3ONE koja se dodeljuje za iskorak u kreativnosti i drugačiji pristup radu. Radovi Nebojše Babića se čuvaju u zbirci Muzeja primijenjene umetnosti u Beogradu. Kontinuirano izlaže u zemlji i inozemstvu.

Eugen Borkovsky

eugen.borkovsky@gmail.com

Akademija-Art.hr
09.09.2010.