Skip to content

Varaždin – Striegl-Velikan iz tišine

Galerija starih i novih majstora (palača Sermage), Trg Miljenka Stančića 3, Varaždin
Gradski muzej Varaždin
Striegl – Velikan iz tišine
Od 02. 09. (u 19.00 sati) do 03. 10. 2010.

Izložba pod nazivom "Striegl-velikan iz tišine" rezultat je suradnje dviju galerija, Galerije starih i novih majstora u sklopu Gradskog muzeja Varaždin i Gradske galerije Striegl, koja je započeta 2006. godine kada je u prostoru Gradske galerije Striegl bila održana izložba slika, crteža i grafika Miljenka Stančića iz fundusa Galerije starih i novih majstora i Grada Varaždina. Produkt nastavka suradnje dviju galerija je predstavljanje Slave Striegla u gradu Varaždinu.

Izložba će predstaviti stotinjak Strieglovih radova koji će biti raspoređeni u šest izložbenih soba raskošne barokne palače Sermage. Cilj ovog izložbenog postava je predstavljanje Strieglovih najuspješnijih ostvarenja u tehnikama ulja na platnu i papiru, ulja na staklu, akvarela, crteža i grafika, kolaža, te posebnu cjelinu izabranih radova na temu animalizma.
Dodatni izložbeni materijal će biti publikacije o Strieglovom stvaralaštvu, kao i dokumentarni film koji će posjetitelji moći pogledati.
Za sve zainteresirane Gradska galerija Striegl će organizirati prijevoz autobusom iz Siska do Varaždina na dan otvorenja izložbe.
Zato se mole svi da rezerviraju svoje mjesto u autobusu na broj telefona: 044 522-255 ili na mail Gradske galerije Striegl: galerijastriegl@sk.t-com.hr.

Alma Trauber, Gradska galerija Striegl

Akademija-Art.hr
20.08.2010.