Skip to content

7. riječke ljetne noći

Na 7. riječkim ljetnim noćima koje će se održati od 29. lipnja do 24. srpnja pod motom "Odaberi svoju zvijezdu" izvest će se 30 kazališnih, glazbenih, literarnih i filmskih programa na 12 mjesta u gradu, rečeno je na konferenciji za novinare u HNK Ivana pl. Zajca.

Posjetiteljima će se u 26 dana ponuditi raznovrstan kulturno-umjetnički program u sklopu kojega će, među ostalim, biti izvedena premijera drame "Cirkus destetika" Daniila Harmsa u režiji Aleksandra Popovskog, veristička opera "Cavalleria rusticana" Pietra Mascagnija i komedija Talijanske drame "Tutto sulle donne".

Izvest će se i dvije reprizne predstave – "Mirisi, zlato i tamjan" te "Lukrecija o’bimo rekli požeruh", a gost festivala su "Prekidi" Kazališta "Planet Art" iz Zagreba.

Koncerti na otvorenom ugošćuju violiniste Stefana Milenkovicha i Marca Grazianija, gitarista Edina Karamazova, violončeliste Stjepana Hausera i Petra Kovačića te jazz-glazbenika Darka Jurkovića.

Među popratnim programima održat će se "Pisci pod zvijezdama" i "Film pod zvijezdama".

Riječke ljetne noći otvorit će se u utorak, 29. lipnja, a tom će prigodom orkestar, zbor i solisti Opere HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem Nade Matošević-Orešković izvesti "Ave Maria" i "Odu radosti" iz 4. stavka IX. Beethovenove simfonije na pontonu između Rive Boduli, Gata Karoline Riječke i putničkog terminala, nakon čega će biti vatromet.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pohvalio je suradnju grada, HNK i Turističke zajednice zahvaljujući kojoj se i u kriznoj godini održava ta bogata kulturna priredba, priznata i izvan granica Hrvatske.

Organizatori: Grad Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka,Turistička zajednica Grada Rijeke
www.rijeckeljetnenoci.com

Hina

Akademija-Art.hr
25.06.2010.