Skip to content

Crnoja: Premijeru sam podnio ostavku

Premijer Orešković zahvalio se gospodinu Crnoji i svim braniteljima

10571c923

Crnoja: Ne želim biti uteg Vladi

U Vladi su pravni stručnjaci jučer i danas proučavali svu dokumentaciju vezanu uz optužbe na račun ministra branitelja Mije Crnoje, nakon čega su premijer Tihomir Orešković te prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov s njim obavili razgovor u Banskim dvorima

Podsjetimo, hajku na ministra branitelja pokrenuo je portal osuđenog razbojnika i samozvanog ‘pedofila sa Madagaskara’, primitivnog divljaka koji širi neviđenu mržnju društvenim mrežama, a koji se prema vlastitom priznanju ‘pali na starije maloljetnice’. ‘Novinar’ i osuđeni razbojnik u usporedbi s Crnojom je Al Capone. Ako je Crnoja utajio porez onda je to ‘utaja’ od nekoliko tisuća kuna, osuđeni razbojnk, ‘novinar’ i pokretač portala utajio je milijune kuna i tom se pljačkom hvalio.

Glede ostavke sada već bivšeg ministra branitelja prema neslužbenim informacijama posljednjih 24 sata trajale su iscrpne konzultacije između branitelja, braniteljskih udruga, Domoljubne koalicije, MOST-a te premijera Oreškovića, pritiskalo se sa svih strana Crnoju, nagovaralo ga se da sam odstupi kako ne bi ‘postao teret novoj Vladi’, što se na kraju i dogodilo, medijska mafija tvrdi da je ovim napravljena velika šteta Oreškovićevoj Vladi. Mafija se očito boji da ne ostane bez novaca hrvatske sirotinje. Briga mafiju, pa i onu medijsku, za sirotinju, i za političku štetu, mafija strahuje da ona ne bude oštećena, a ako mafiji ne uzmemo naš novac koji mafija dobiva iz proračuna nikakve reforme nisu moguće.

Naravno, kako je sve unaprijed bilo dogovoreno tako je i premijer Tihomir Orešković ostavku ministra Crnoje odmah prihvatio.

Na stranu Mije Crnoje stao je i saborski zastupnik MOST-a, Miroslav Šimić, koji je rekao: ”U potpunosti razumijemo da za Crnoju nisu bila jednostavna ova dva dana, a nisu bila jednostavna ni za hrvatsku javnost. Ostavili smo neko vrijeme da utvrdimo sve činjenice i činjenica je da nema kaznene odgovornosti, ali postoje elementi moralne i političke odgovornosti koje je Crnoja odlučio preuzeti”. Šimić je to rekao pred Banskim dvorima nakon što je sve bilo gotovo.

Naglasio je da Most poštuje sve ono što su hrvatski branitelji napravili za hrvatsku državu i što je napravio Crnoja, ali u ovom trenutku postojala je razina moralne političke odgovornosti koju je on preuzeo. Na koncu Miroslav Šimić je istaknuo kako je donošenje odluke trajalo dugo jer su htjeli utvrditi sve činjenice. tinolovka-news

Optimized by Optimole