Skip to content

MSU Zagreb: Međunarodni dan muzeja

Već se tri desetljeća 18. svibnja u Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan muzeja. Ove godine tema je „Muzeji za društveni sklad“. Velika međunarodna izložba „Par lijevih cipela – provjera stvarnosti u Istočnoj Europi“ uvelike se bavi temama društvenog sklada te stoga Muzej suvremene umjetnosti toga dana svojim posjetiteljima daruje besplatan ulaz na izložbu „Par lijevih cipela“, ali i u postav „Zbirki u pokretu“.

U povodu Međunarodnog dana muzeja posjetitelji će moći po povoljnoj cijeni kupiti izdanja MSU-a
.
 
Isto tako, MSU malim i velikim posjetiteljima daruje predstavu P/OKRENI SE!, u 18 sati u Dvorani Gorgona. 
Predstava P/OKRENI SE!, rezultat je zajedničkih istraživanja likovno-glazbeno-zvučnih i plesnih radionica na kojima je sudjelovalo šezdesetak djece. Predstava traje oko pola sata. Nastala je u suradnji s Učilištem ZKM-a i glazbenim pedagozima, nakon ciklusa likovnih, glazbeno-zvučnih i kazališno-plesnih radionica uz retrospektivu Aleksandra Srneca
Likovne radionice vodila je: Ksenija Filipović, akademska slikarica.
Autorice i voditeljice plesnih radionica: Desanka Virant i Mirjana Preis, plesne pedagoginje i koreografkinje.  
Autori i voditelji glazbeno-zvučne radionice: Ivana Market, Maro Market i Srđan Nogić, glazbeni pedagozi.
Projekt su koordinirale kustosice MSU-a, Vesna Meštrić i Nada Beroš.
 
Naposljetku, u 19 sati bit će predstavljanje knjige Cécile Guilbert „Warhol Spirit“ u suradnji s nakladničkom kućom Sandorf i Francuskim kulturnim institutom. Francuska spisateljica i kritičarka Cécile Guilbert govorit će istraživačkom radu na knjizi „Warhol Spirit“ i Andyju Warholu kao fenomenu pop kulture, suvremene umjetnosti i filozofije.
 
U utorak 18. 5. također završava naša muzejsko edukativna akcija Tobogan – kotač budućnosti za mlade posjetitelje tijekom koje su se odvijale tehnička radionica, te radionice stripa, modeliranja i mode. Također, u postavu muzeja tražili djelo koje oblikom ili funkcijom podsjeća na kotač, vrtnju ili kretanje te opisali svoje dojmove: „Po čemu te djelo podsjeća na kotač i kretanje? Što ti se čini osobito zanimljivim u njemu? Je li moguće dočarati kretanje u oblicima koji miruju? Kako je to uspjelo umjetniku/umjetnici?” Najduhovitije i najzanimljivije odgovore nagradit ćemo u subotu 22. 5. – prva nagrada je krasan bicikl, dar tvrtke Keindl-sport, sponzora akcije.

msu@msu.hr

Akademija-Art.hr

14.05.2010.
Optimized by Optimole