Skip to content

Radionica: Mala bronca iz ljevaonice Ujević

Pogledajte galeriju radova!

Radionica bronce "Mala bronca iz ljevaonice Ujević" prvi puta je organizirana 2007. godine u suradnji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i ljevaonice umjetnina Ujević.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset radova izrađenih tijekom veljače ove godine u drugoj po redu radionici bronce pri kojoj su sudjelovali studenti kiparskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti klase red.prof. Slavomira Drinkovića; studenti treće i četvrte godine prediplomskog studija: Marijn Abelman, Leonardo Dokša, Domagoj Gračan, Sara Pavičić, Petar Popijač, Ruben Faget Špišić, Zoran Vukosavljević i studentica druge godine poslijediplomskog doktorskog studija Margareta Lekić.

Pogledajte galeriju radova!

Pogledajte galeriju radova!

Ideja radionice je bila kroz teoriju, praksu i umjetnost promišljati o prostorima praznine i punine i procesima koje omogućuje bronca.

Cilj radionice je bio da motivira i animira studente te da studenti sa svojom kreativnošću, znanjem i radom dobiju uvid u nova iskustva koja im pomažu u njihovom nastojanju za vlastitom afirmacijom.

Margareta Lekić
margaretalekic@hotmail.com

Akademija-Art.hr

22.04.2010.