Skip to content

Otvoren 50. jubilarni ‘Floraart’

Na zagrebačkom jezeru Bundeku otvoren je jubilarni 50. Floraart. Međunarodna Izložba cvijeća ove će godine trajati dulje, cijeli tjedan. Uz to, dio Floraarta vraća se u središte grada gdje se nekoć održavao, a ulazak na sve događaje je besplatan

11329

Za posjetitelje je organiziran besplatni prijevoz autobusom Bundek- Katarinin trg- Bundek, a građani se tijekom izložbe mogu besplatno voziti i uspinjačom te vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek.

Otvorenje 50. Floraarta bilo je najbolje do sada – bez lažne skromnosti. Ansambl narodnih plesova i pjesama Lado tradicionalno je svojim nastupom uveličao svečanost, dok je atrakcija današnjeg dana definitivno instalacija Zrinjevca “Moj Zagreb tak imam te rad”, na kojoj je u sklopu svečanosti otvorenja održan i prigodni modni editorijal. Instalacija je osvojila i nagradu Turističke zajednice Grada Zagreba. Idejni tvorac je Nikolina Matković, direktorica sektora proizvodnje bilja u Zrinjevcu.

Izlagači se predstavljaju cvijećem, ukrasnim grmljem, sjemenom cvijeća, presadnicama, opremom za dječja igrališta, komunalnom opremom i presadnicama.

foto facebook, Instalacija “Zagreb tak imam te rad” poslužila je i kao kulisa za modni editorijal

floraart2x