Skip to content

Izložba Lahorke Rožić U Zaprešiću

Pogledajte galeriju radova Lahorke Rožić!

Samostalna izložba slika akademske slikarice Lahorke Rožić otvara se 16. travnja 2010. godine, u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću.


 


Lahorka Rožić, zagrebačka akademska slikarica predstavlja se javnosti slikama tematski vezanim uz mrtve prirode.
Iako živi u kontinentalnom okružju slikarica u svoje slike unosi svjetlosti, boje i mirise Mediterana. Zato je čest motiv na slikama loza, grožđe, siknica sa smokvama, siknica sa srdelama, kapula i češnjak.
Dugo radi na jednoj slici jer pozornost posvećuje mnoštvu detalja koje slika opuštenim laganim potezima unoseći svoje osjećaje. Kontrastom svijetlo tamno sugerira privid volumena i naslikani oblici djeluju vrlo plastično.
Zanimljivost ove izložbe uz slike inspirirane umjetničinim najdražim motivima iz Dalmacije u tehnici ulja na platnu su i crteži pletenica češnjaka u kojima slikarica vrlo vješto kombinira tehniku ugljena, bijele krede, sangvine i pastela u kojem sipkost krede i baršunasti trag pastela dolaze do izražaja. Crteži se danas rijetko mogu vidjeti na izložbama pa je posebnost ovih čudesno lijepih crteža još i veća.
Likovna umjetnica s izgrađenim i prepoznatljivim stilom uvijek čuva osobnost u radu. Dugo poznajem autoricu i pratim njezin rad i pomak prema izvrsnijem slikarstvu je očigledan. Umjetnica živi u slikarstvu i gledaoci imaju prigodu uživati u sjajnim slikama.
Paula Melissa
 

Lahorka Rožić je rođena 1968. godine u Rijeci. Od 1971. godine živi u Zagrebu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Godine 1991. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Vasilija Jordana. Izlagala je samostalno u Zagrebu, Zaprešiću i Krapini. Sudjelovala je na kolektivnim izložbama u Zagrebu, Zadru, Samoboru, Kleku, Karlovcu i Karaotoku te na likovnim kolonijama i dobrotvornim aukcijama. Radi kao likovni pedagog u Osnovnoj školi "Dr. Ivan Merz" u Zagrebu.


Kontakt:

Lahorka Rožić
e-mail:

Akademija-Art.hr