Skip to content

MMC Luka: Program – ožujak 2010.


 

DATUM
PROGRAM
ORGANIZATOR
01.03.,ponedjeljak, 19 h, Galerija Luka
Predavanje prof. Ane Méndez de Andés Aldame
IDEJE O BUDUĆNOSTI MUZILA
Društvo arhitekata Istre poziva Vas na javnu prezentaciju i izložbu radnih ideja za Muzil koje će izložiti studenti prostornog planiranja na Europskom Sveučilištu Madrid (Universidad Europea de Madrid) pod mentorstvom arhitektice Ane Méndez de Andés Aldame.
Prezentacija desetak ideja o mogućim budućnostima Muzila održat će se u ponedjeljak, 01. 03. s početkom u 19 sati, dok će se izložba radova moći pogledati do četvrtka, 04. 03. Prezentacija će se održati na engleskom jeziku.
Ane Méndez de Andés Aldame je profesor pejzažne arhitekture na Europskom Sveučilištu Madrid (Universidad Europea de Madrid ). Radi u Londonu u uredu Kathryn Gustafson, a vodi i vlastiti ured pod imenom Malashierbas. Jedan je od urednika opsežne urbanističko socialne studije grada Madrida pod nazivom "Madrid ¿la suma de todos?.
DAI-SAI
05.03.,petak,19 h, Galerija Luka
Mirna Kutleša, Porijeklo: nepoznato, samostalna izložba
05. – 17. 03. 2010. 
Na prvom pulskom izlaganju Mirna Kutleša će pokazati dvanaest slika u tehnici ulja na platnu. Riječ je o produkciji nastaloj u posljednje dvije godine. Protagonisti njenih slika su autoportreti, nepoznate, uglavnom usamljene figure žena, djece i životinja smještenih u prirodu. Njih ne doživljavamo kao stvarne likove, već kao suptilnije tkivo stanja i osobina, a isto tako ni prirodu ne prepoznajemo kao njihovo prirodno stanište, nego kao metaforu samoće ili barem odsutnosti.
Naslovom ‘Porijeklo: nepoznato’ govori nam kako je pravi dom njenih slika podsvijest u kojoj se prepliću osjećaji ugode i tjeskobe, a to se u likovnom smislu podudara s neobičnim kadriranjem kojim se autorica služi kao da snima kamerom.
Poetiku filma zaziva i neobična kombinacija kontemplativnosti i pokretljivosti slike i to na način da ostavljaju utisak sanjivosti. (Sabina Salamon)
Mirna Kutleša pripada mlađoj generaciji slikarica riječke scene. Slikarstvo je završila na ALU Zagreb na klasi profesora Igora Rončevića. Bavi se isključivo medijem slikarstva. 
MMC
12.03.,petak,
19 h, Galerija Anex
Đanino Božić: Horizontale, samostalna izložba
12. – 31. 03. 2010.
Đanino Božić rođen je 1961. u Puli. Diplomirao je na likovnim umjetnostima Pedagoškog fakulteta u Rijeci. Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama od 1984. godine. Živi i radi u Novigradu i Labincima.
MMC
16.03.,utorak,
19.30h, MMC LUKA
Nova Akropola: Orfej – počeci grčke kulture, predavanje uz projekciju
O Orfeju danas ima toliko malo povijesnih podataka da neki čak sumnjaju da je ikada i postojao. Međutim, veliki grčki filozofi, poput Pitagore, Empedokla i Platona, smatrali su Orfeja povijesnom ličnošću, a njegovo je učenje nedvojbeno izvršilo snažan utjecaj na njihove, ali i na mnoge druge filozofske škole….
Nova Akropola
18.03., četvrtak, 19 h, MMC LUKA
SMS razgovori s Robertom Razzi “Poznata Istra”
Prigodno za ožujak gošća Roberte Razzi je neprikosnovena hrvatska glazbena diva, Radojka Šverko. Rođena je 1948. godine u Pazinu, a već je 1969. kročila nogom na svjetsku pozornicu i od tada pa sve do danas plijenila pažnju domaće i međunarodne javnosti svojom pojavom i raskošnim volumenom i bojom glasa.
“Moj životni moto je uvijek ići dalje, voljeti, a pjevat ću dok u meni bude bilo i ono malo zrno snage i dokle god me publika bude željela. Jer na koncu, moja publika je, zapravo, moj početak i kraj. Kada i ako više ne bude pljeska, ako ne osjetim one vibracije koje se uzajamno vraćaju, na sceni neće biti ni mene.” (Radojka Šverko)
MMC
19.03.,petak, 19h, Galerija Luka
Marina Pacenti Rokov, Mutacije II , samostalna izložba
19. – 31. 03. 2010.
Površine radova izrađene tekstilom predstavljaju stvaranje kontinuuma kretanja u formatu djela. Ritam je intenzivan i kontinuiran, a neprestano nizanje i spajanje crta tjera gledaoca na traženje novog smjera. Umjetnica izbjegava tradicionalne tehnike i polazi od primarne umjetničke potrebe, a to je inovacija. Njezina platna stvaraju apstraktne i minimalističke kompozicije kroz koje ona propitkuje osnovna pitanja u umjetnosti kao što je sudbina autorskog rukopisa.
 
Marina Pacenti Rokov rođena je 1979. godine u Puli. Završila je studij likovne umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci, smjer grafika. Završava poslijediplomski studij grafike na ALU Ljubljana kod profesora Branka Suhyja. Radi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u zvanju asistent na katedri za grafiku, te predaje likovnu kulturu u OŠ Višnjan. Živi i radi u Poreču i Rijeci.
HDLU Istre
22.03., ponedjeljak, 19 .30 h, Subgalerija Mul
4/8, izložba radova učenika grafičkog i kiparskog odjela Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Pula
22. – 29. 03. 2010.
4/8 četvrta je u nizu izložbi radnog naslova 8/8, kojom učenici i profesori škole predstavljaju najrecentnije radove učenika grafičkog i kiparskog odjela, nastale pod vodstvom mentora, u školskoj godini 2009. – 2010.
ŠPUD
MMC LUKA

akademija-art.hr