Skip to content

Kasja Tulić u Zlatom ajngelu

U varaždinskoj galeriji "Zlati ajngel", u petak, 26. veljače 2010. godine, 19.00 sati, otvorena je izložba slika splitske slikarice Kasje Tulić

Kasja Tulić je rođena 1942. godine u Šibeniku. Nakon završene gimanzije i Srednje glazbene škole u Splitu diplomira anglistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1997. ozbiljnije se bavi slikanjem. Kao član likovne udruge "Emanuel Vidović" sudjeluje na brojnim skupnim izložbama, humanitarnim aukcijama i slikarskim kolonijama. Osim 10-ak samostalnih izložaba u Hrvatskoj imala je i 3 u inozemstvu (USA, Slovenija, Italija). Najviše se koristi tehnikom ulja i akrilika. Živi i stvara u Splitu.

O radovima koji supredstavljeni na ovoj izložbi Tonči Sitin je napisao: "Nove slike Kasje Tulić očit su znak sazrijevanja u pravcu lirske ekspresije, svojevrsni zaokret u promišljanju boja i uopće doživljaja svijeta. Ranija koloristička euforija i bajkoviti prizori sa slutnjama onoga iza krajolika, ulaze u svijet alternativnoga pejzaža koji teži očišćenoj simbolici u svođenju svega na elementarno. Meko pokrenuta suglasja uz pomoć svjetla postaju lirski glas koji će cijelom tako intimno doživljenom pejzažu i malom prostoru dati eleganciju igre i refleksivnu reminiscenciju."

Darko Sačić
info@ajngel.hr

akademija-art.hr