Skip to content

Krapinske Toplice – Izložba slika Senke Petek

senka petek 1

U holu Spec. bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama od 23. veljače otvorena je izložba slika zagrebačke slikarice Senke Petek

foto-galerija

Senka Petek (rođ. 1943.) diplomirana povjesničarka umjetnosti i germanistike na završila je Filozofski fakultet u Zagrebu. Nakon što je umirovljena, intenzivno ulazi u svijet slikarstva te završava kreativnu likovnu radionicu kod prof. Dubravka Lepeja. U svom likovnom izražavanju služi se raznim tehnikama, najčešće akrilom na platnu i papiru te ponekad akvarelom. Motivi su najčešće mrtve prirode sa stiliziranim cvijećem intenzivnih boja. Kao članica likovne udruge Ama Artem iz Zagreba izlagala je na više skupnih izložbi. Sudjelovala je na više likovnih kolonija („Duša akvarela- IV” u Sv. Ivanu Žabnom 2012., Međunarodna kolonija „Susret umjetnika u Turopolju” 2013.). Ove godine njena slika odabrana je za izložbu „Dodir slavenske uzajamnosti” u Slovak radio Gallery u Bratislavi. U veljači 2013. imala je prvu samostalnu izložbu u Spec. bolnici u Krapinskim Toplicama.

senka petek 7

Na ovoj izložbi slikarica je izložila 30-tak slika vrlo živopisnih boja u tehnici akrila na papiru i platnu. Izložba se može razgledati do 23 ožujka 2014.

dr. Josip Rubes