Skip to content

Navečer se očekuju novi orkanski udari vjetra

orkanska bura

Dok se dijelovi Hrvatske još uvijek oporavljaju od jakog ciklona Teodor, koji je donio jake vjetrove i kišu, od meteorologa stiže najava kako se nevrijeme nastavlja, te nas u danas navečer čekaju orkasni udari bure

U podvelebitskom području, Istri i Kvarneru, meteorolozi najavljuju, novi orkanski udari mogu se očekivati već u srijedu, pred kraj dana i u noći. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Jadranu će ujutro puhati većinom slaba i umjerena bura, ali će jačati do navečer, pa se u noći na sjevernom i srednjem Jadranu očekuju olujni, podno Velebita mjestimice i orkanski udari.

U četvrtak će biti suho, na Jadranu većinom sunčano, a u unutrašnjosti oblačno.

U petak će vladati pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, na Jadranu mjestimice uz grmljavinu, a u Gorskome kotaru i Lici će kiša prijeći u snijeg. Suho i barem djelomice sunčano bit će samo u istočnoj Slavoniji i Baranji.

U subotu će na Jadranu i u gorju biti oblačno s kišom, u Gorskome kotaru ponegdje i snijegom, a drugdje promjenjivo oblačno i suho. Vjetar većinom slab, na Jadranu u srijedu umjerena i jaka bura i istočnjak, zatim na srednjem i južnom dijelu jugo. Temperatura bez znatnije promjene. (Foto: Zvonimir Barisin/CROPIX)