Skip to content

U idućim danima promjenljivo, u četvrtak i petak i svježije

vrijeme promjenljivo

Do početka klimatološkog ljeta preostalo je još svega nekoliko dana. Za sve koji vole sunčane i tople dane, ovo baš i nije vrijeme kakvo priželjkuju. Nažalost, promjenljivo i nestabilno ostat će do kraja mjeseca

Pogledajmo i pobliže kakvo nas vrijeme očekuje u iduća tri dana.

Prvi dio srijede u većem će dijelu zemlje biti pretežno sunčan. Popodne će oblaka biti više, a uz njih sporadične i prolazne kiše ili kraćih pljuskova i grmljavine. Na sjevernom će Jadranu mjestimične, prolazne kiše biti većinom prijepodne, popodne će biti sunčanije i ljepše, no u Istri i na Kvarneru bit će i lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Na jugu Dalmacije suho, a oborine se očekuju tek ponegdje u noći na četvrtak.

U unutrašnjosti će puhati slab, u gorskim i sjeverozapadnim predjelima umjeren, jugozapadni, u istočnoj Slavoniji južni vjetar, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak, na krajnjem jugu slab južni vjetar.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 8 do 12°C na kopnu te između 13 i 18°C na moru. Danju kopnene predjele očekuje od 16 u gorskoj Hrvatskoj do 27°C u istočnoj Slavoniji, a morske između 19 i 24°C.

U četvrtak se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno i svježije vrijeme. Širom zemlje će biti povremene kiša, a popodne i prema kraju dana mjestimice i pljuskova praćenih grmljavinom, ponegdje i obilnijih.

U kopnenim će predjelima puhati slab, mjestimice umjeren, većinom jugozapadni, na istoku zapadni vjetar, a na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Na otvorenom će moru biti umjerenog sjeverozapadnog vjetra.

Jutarnje temperature zraka u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati između 6 i 13°C, a na obali i otocima od 10 do 18°C. Dnevne temperature bit će dosta niže nego dan ranije, s vrijednostima koje će se kretati od 12 do 20°C u kopnenoj Hrvatskoj te između 17 i 20°C na obali i otocima.

Razdoblje promjenljivog i nestabilnog vremena zadržat će se i zadnjeg svibanjskog dana (petak). Iako će posvuda biti sunčanih razdoblja, neće izostati niti kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina, čija se glavnina na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj očekuje u prvom dijelu dana, samo na Kvarneru mjestimice i popodne, u ostatku zemlje većinom popodne i prema kraju dana. Krajnji jug Jadrana očekuje pretežno sunčan i suh dan.

Širom zemlje će puhati slab i umjeren jugozapadni, na krajnjem jugu Jadrana južni vjetar. Uz zapadnu obalu Istre će biti umjerenog zapadnjaka.

Kopnena Hrvatska ujutro će imati od 5 do 11°C, morska između 10 i 16°C. Danju se na kopnu očekuje između 12 i 20°C, a na Jadranu od 17 do 20°C. (Foto: Lilly Rijeka, Blog.meteo-info.hr)