Skip to content

Sprejanje i sprejersko prigovaranje – izložba Igora Limanija – Lime, od 15. listopada

Izložba Igora Limanija – Lime naziva “Sprejanje i sprejersko prigovaranje” otvara se 15. listopada 2024. godine u 19 sati, u Galeriji Anima, SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću, na koju vas pozivamo!

Igor Limani – Lima, umjetnik iz Zaprešića u svijetu stencil arta donosi seriju radova kojima prikazuje slobodu istraživanja kroz preciznost, geometriju i suptilnost linija. Njegov jedinstveni pristup ovom urbanom obliku umjetnosti ogleda se u pažljivo osmišljenim kompozicijama, koje samo naizgled jednostavnom tehnikom, slojevitim nanosom boja stvaraju sliku. Limani se u svojim djelima neiscrpno bavi kontrastima u raznim bojama, koristi različite dimenzije platna i ostalih, često nekonvencionalnih podloga za slikanje, pri čemu mu je glavni cilj zadržati tradiciju i običaj korištenja spreja.

Svojim djelima uvijek pokušava u oku promatrača izazvati neku vrstu nostalgije, slikajući uglavnom portrete osoba iz svijeta glazbe, sporta i filma starijeg datuma.

„Sprejanje i sprejersko prigovaranje“ je Limina sedma po redu samostalna izložba, a od posebnog je značaja jer se održava u njegovom rodnom Zaprešiću.

Optimized by Optimole