Skip to content

Ciklus akrila na platnu Julije Kršlović

Slikarica kroz svoje modele i njihove poglede promatra i doživljava neposrednu okolinu, pojave i stvari, stvarnost ali i svijet u globalu

Julia Kršlović, nadolazeća nada, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, studentica završne godine ALU u Zagrebu, suradnica u HNK-u, autorica već sada zapaženog opusa u ulju i akrilu i u posljednje vrijeme serije crteža.

Pred nama je po broju slika manji ciklus akrila na platnu, impresivne veličione 100 x 100 cm, ali zato vrlo snažan, izrazito sugestivan niz žestokog dojma.

Riječ je o klasičnim portretima žena, polu obnaženih i ili prikrivene obnaženosti, modela koje sjede  vjerojatno na pozormnici, raspuštene kose, jedna sa svijećom u ruci, druga se češlja dok nas treća pomnije počinje promatrati.

Slikarica kroz svoje modele i njihove poglede promatra i doživljava neposrednu okolinu, pojave i stvari, stvarnost ali i svijet u globalu.

Žene pozorno i bez straha, bez ustezanja šaraju pogledima , susreću se s oblicima i mogućnostima života, mjere svijet, kao buduće gospodarice svijeta i svega što mu pripada.

Tri sjajna portreta vladarica svijeta, pa makar i u ovom trenutku, samo na kazališnoj pozornici, zanimljiv su i izazovan ciklus mlade slikarice Julije Kršlović.

Svijet jednostavno treba uzeti u svoje ruke i s njime ovladati, ne prepustiti ga drugima.

Ciklus je izveden vrlo odmjerenim kolorom, istina slike su malo tamnije, svjetlo tek dolazi.

Seriozan i na svoj način uzbudljiv ciklus.

                                              

Optimized by Optimole