Skip to content

Veliki formati akerila na platnu Duška Šibla

Izvanredno nadahnuće i iznimna slikarska moć omogućila je Dušku Šiblu kreiranje ovog doista impresivnog ciklusa akrila velikih formata

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, stvaratelj na više adresa, od Zagreba preko Opatije i Dubrovnika do Londona, istaknuti akademski slikar Dušo Šibl, autor kompleksnog i žestokog opusa,  kontinuirano kreira nove cikluse većinom u akrilu u različitim formatima.

Pred nama je nova impresivna serija akrila na platnu, tri 150 x 120 cm i jedno djelo 120 x 90 cm, s motivima figura u pokretu uronjenih u jata letećih oblika, mrlja, ovala, točkica, fleka, u zanosnom ritmu, u nesustajućem gibanju.

Kolor buja, pretvarajući volumen slikarevih slika u imaginarni svijet rasprskavajućeg neugasivog vulkana, od siline energije, svijet se u potpunosti mijenja i postaje nešto drugo, očekivano, iznenađujuće.

Neobuzdani ritam gibanja svega živog i neživog u ovom ciklusu akrila zasniva se na strogo određenim zapisima partitura slikara, sve počiva na jednostavnoj logici, sve što je bilo gore, sada je dolje.

Žestina uskomešanih boja, debelih mlazova, tragovi jedva opazivi, govori o svijetu suprotstavljenom samom sebi, ono vanjsko vidljibo bori se s unutarnjim, manje ali ipak vidljivim.

Veliki format omogućio je slikaru da vješto kombinirajući boje i oblike, stvori cjelovitu inscenaciju za dramatični komad hektične sadašnjosti.

Izvanredno nadahnuće i iznimna slikarska moć omogućila je Dušku Šiblu kreiranje ovog doista impresivnog ciklusa akrila velikih formata.

I ovaj ciklus ciklus neprijeporno ukazuje na visoke artističke dosege Duška Šibla, kreatora zanimljivog i uzbudljivog opusa, dinamičnog i osebujnog, niza ciklusa specifičnog autorskog rukopisa.

Optimized by Optimole