Skip to content

Revitalizacija prostora na osječkom Bajeru na Jugu II

Jezero na Jugu 2, jedan od ljepših zelenijih dijelova grada Osijeka, i kao takav treba poslužiti ne samo sadašnjim, nego i budućim generacijama Osječana

Bajer na Jugu 2 jezero je poznato iz 60-ih godina 20. stoljeća

Konkretna djela, bez šupljih priča. Osječki bajer na jugu 2 zanimljiv je potencijal kakvog nema puno gradova Lijepe Naše. Stoga, krenulo se laganini u revitalizaciju prostora usprkos vandalima, neozbiljnim vlasnicima životinjskog svijeta i čudnim hijeroglifima na neprimjerenim mjestima. Sramota pojedinaca a ne Grada. 

GČ „Jug 2“ (jezero „Bajer“) – Oaza mira i tišine u Osijeku

Sve se pokrenulo na bolje zahvaljujući građanskom aktivizmu u neizostavnoj sprezi s lokalnim političarima, gdje angažmanom prednjači negdašnji predsjednik Vijeća GČ Jug II., sadašnji  pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, Igor Pandžić. 

Od Bajera ćemo napraviti moderno, urbano izletište i kupalište s nadstrešnicama, roštiljima, klupama i ostalim sadržajima koji će biti na ponos Juga II i Grada Osijeka, rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Direktor Željko Kovačević je najavio da će na inicijativu Grada Osijeka Hrvatske vode odraditi posao izmuljivanja Bajera te tako revitalizirati ovu vodnu površinu te povećati retencijski potencijal.