Skip to content

Melba breskve / recept

Sastojci (za 4 osobe)

 ✦½ l bijelog vina

 ✦30 dag šećera

 ✦2 žlice meda

 ✦1 mahuna vanilije

 ✦6 kom breskvi

Priprema: Vino, šećer, med i sastruganu ma­hunu vanilije kuhati u širokoj posudi dok se šećer ne otopi u potpunosti. Zrelim breskva­ma na dnu nožićem zarezati križić kako bi se kasnije lakše gulile. Dodati ih u vino i kuhati par minuta, pa izvaditi i oguliti kožicu. Vratiti ih oguljene i kuhati oko 20 minuta. Kad se breskve ohlade, nasjeckati ih na veličinu po želji.

Preljev:

 ✦½ kg malina

 ✦25 dag šećera u prahu

 ✦sok od ½ limuna

Priprema: Odvojiti par malina za ukras. U blenderu izmiksati maline, šećer u prahu i sok od limuna. Po želji propasirati kako bi se odstranile sitne koštice od malina.

I još:

 ✦1 l sladoleda od vanilije

 ✦1,5 dcl vrhnja za šlag

Priprema: U lijepe desertne čaše staviti ku­glicu sladoleda od vanilije, preko toga složiti breskve, pa preliti preljevom od malina. Sla­gati tako redom koliko stane u čašu. Na kraju ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag i ranije od­vojenim malinama.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice gospodarski.hr

novo

VOŽNJA U ZONAMA KATASTROFE IZ LA WILDFIRESA / SNIMKA

U Kaliforniji je proglašeno izvanredno stanje Ovako je Pasadena u…

Brzi plamen guta Pacific Palisades Hills, dim pokriva zaljev Santa Monice

Veliki šumski požar izbio je u Pacific Palisades u utorak…

I dalje gori na području Los Angelesa

Vatrogasci se bore za kontrolu niza velikih požara na području…

Liverpool 1920-ih u boji s dodanim dizajnom zvuka

Obojili smo, restaurirali i dizajnirali zvuk za ovaj video Liverpoola…

Briga o sebi nije slabost, već snaga

Prvi petak u veljači obilježavamo Dan crvenih haljina – nacionalni…

Load More