Skip to content

Sajam u Frankfurtu


Neven Antičević, Andrea Petrlik Huseinović, Anita Šikić, Kašmir Huseinović i Marko Đeldum Jukić

Tekst i foto: Nives Gajdobranski
nives.gajdobranski@gmail.com

Najavljen nastup na sajmu knjiga u Frankfurtu

Hrvatski nakladnici imat će dva štanda

ZAGREB – Hrvatska će se i ove godine predstaviti na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu. Od 12. do 16. listopada svoje će knjige izložiti Zajednica nakladnika i knjižara te posebno na odvojenom štandu još sedam hrvatskih nakladnika, a izjavio je to 7. listopada na konferenciji za novinare predsjednik Neven Antičević, koji je na dužnost predsjednika ZNK izabran na skupštini u ljeti.

Koliko će nakadnika biti na štandu ZNK-a? Na prostoru od 72 četvorna metra nastupit će 35 nakladnika s oko 500 svojih knjiga. Na drugom štandu veličine 28 četvornih metara svoja izdanja predstaviti Školska knjiga, Algoritam, Verbum, Kršćanska sadašnjost, Profil, Naša djeca i V.B.Z.


Novinari su saznali također da će na Frankfurtskom sajmu svoja djela predstaviti Ivana Simić Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Maša Kolanović i Tanja Mravak te da će na hrvatskom štandu 13. listopada organizirati susret na kojem će nakladnicima iz drugih zemalja predstaviti dvojezično hrvatsko-englesko izdanje kataloga naših knjiga.


Maša Kolanović

U ime Organizacijskoga odbora je Anita Šikić istaknula da je skup zamišljen kao susretište s nakladnicima koji su već dosad objavljivali hrvatske autore. "U Frankfurtu je iznimno produktivna skupina književnica", rekla je dodavši kako su njihova djela naišla na iznimno dobru recepciju čitatelja u drugim zemljama. Govorila je i o tome da Ministarstvo kulture novčano podupire nastup u Frankfurtu s 400 tisuća kuna, Hrvatska gospodarska komora s 25 tisuća kuna. Za samostalni nastup nakladnici su izdvojili 40 tisuća kuna. Predsjednik Grupacije nakladnika dječje knjige Kašmir Huseinović rekao je da na sajam knjiga u Frankfurt ide deset nakladnika dječje knjige i da imaju zajednički nastup sa ZNK-om.



PROGRAM DOGAĐANJA NA ŠTANDU HRVATSKE ZAJEDNICE IZDAVAČA I KNJIŽARA

TATJANA MRAVAK-SRIJEDA,12.LISTOPADA 2011.11:00 sati

MAŠA KOLANOVIĆ-SRIJEDA,12.LISTOPADA 2011.14:00 sati

DR.IVAN ŠIMEK-„ZABORAVLJENA ISTINA-O STVARANJU HRVATSKE DRŽAVE I POČECIMA DIPLOMACIJE“-SRIJEDA, 12.LISTOPADA 2011.18:00 sati

OLJA SAVIČEVIĆ-ČETVRTAK,13.LISTOPADA 2011.12:00 SATI

PARTY-ČETVRTAK, 13.LISTOPADA 2011.16:00 SATI

IVANA SIMIĆ BODROŽIĆ-PETAK, 14.LISTOPADA 2011.12:00 SATI

DARIJA ŽILIĆ“PARALERNI VRTOVI“- SUBOTA,15.LISTOPADA 2011.10:00 SATI

ALEKSANDRA BRNETIĆ ,
UorganizacijiAMACroaticaeDeutschlande.V., udruženjakojeuNjemačkojokupljabivšestudenteiprijateljehrvatskihuniverziteta, na63. Frankfurtskom sajmu knjiga je 15. listopada u 13 sati promocija monografije BROĐANI u Berlinu, Kronika aktivnosti jedne hrvatske humanitarne udruge. Autorica i urednica ove monografije je dr. M. Dragica Anderle iz Wiesbadena. Knjiga je priređena u povodu dvadesete obljetnice rada Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V. Predstavljena je 2. listopada u Slavonskom Brodu a imat će 28. listopada i predstavljanje u Berlinu. Berlin-Frankfurt/ U organizaciji AMA Croaticae -Deutschland e.V., udruženja koje u Njemačkoj okuplja bivše studente i prijatelje hrvatskih univerziteta, na 63. Frankfurtskom sajmu knjiga je 15. listopada u 13 sati promocija monografije BROĐANI u Berlinu, Kronika aktivnosti jedne hrvatske humanitarne udruge. Autorica i urednica ove monografije je dr. M. Dragica Anderle iz Wiesbadena. Knjiga je priređena u povodu dvadesete obljetnice rada Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V. Predstavljena je 2. listopada u Slavonskom Brodu, a imat će 28. listopada i predstavljanje u Berlinu.
Za bivše studente i prijatelje hrvatskih univerziteta, na 63. Frankfurtskom sajmu knjiga je 15. listopada u 13 sati promocija monografije BROĐANI u Berlinu, Kronika aktivnosti jedne hrvatske humanitarne udruge. Autorica i urednica ove monografije je dr. M. Dragica Anderle iz Wiesbadena. Knjiga je priređena u povodu dvadesete obljetnice rada Zavičajnog kluba “Brođani”u Berlinu


Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović

Akademija-Art.hr
07.10.2011.