Skip to content

“Salam.Orient 2011”

Ivana Ćosić, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Tradicionalni bečki festival pod “Salam.Orient”

Već tradicionalni bečki festival pod nazivom “Salam.Orient” koji ove godine slavi 10. godišnjicu postojanja će i ove jeseni sve svoje posjetitelje u razdoblju od 13. listopada do 5. studenog odvesti u daleki svijet orijenta.

Ovogodišnji slavljenički program obuhvaća 26 pojedinačnih manifestacija u samom Beču, ali i ostalim Saveznim Republikama te u slovenskom Mariboru.
Publici će biti predstavljena glazba, ples i poezija orijentalnih kultura, a težište ovogodišnjeg festivala leži na "Arapskom proljeću".
Organizatori festivala kažu kako je cilj ovog festivala od samog njegovog početka prikazivanje bogatstva orijentalnog kulturnog blaga. Festival “Salam.Orient” želi dokazati kako je predodžba o orijentalnoj kulturi koju nosimo u svojim glavama ujedno i istinita i nije. “Salam.Orient “ potiče na radoznalost, dijalog i razumijevanje.
Otvorenje ovogodišnjeg festivala održat će se 13. listopada u prostorijama bečke Diplomatske akademije predavanjem njemačkog stručnjaka Ude Steinbacha na temu "Promjene, ustanci, intervencije – Perspektive arapskog epohalnog preokreta".
Ista tema određuje i prvi festivalski koncert koji će se održati dan kasnije. Riječ je prvom austrijskom nastupu tuniškog hip hopera El Générala koji je tuniškoj mladeži svojom glazbom dao glas i znatno pridonio revolucionarnim događanjima u proljeće ove godine.

Festivalski program obuhvaća i veliki broj glazbenih i plesnih radionica za djecu i odrasle, a više informacija o samom programu možete naći na: www.salam-orient.at

Akademija-Art.hr
27.09.2011.