Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 180 C.
- Šećer i ulje miksajte u posudi 2-3 min pa postepeno dodajte jaja
- Dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i đumbir
- Mrkve, orahe i grožđice dobro umiješajte u smjesu i sve zajedno ulijte u kalup za tortu promjera 22 cm
- Pecite 50 – 60 min i provjerite drvenim štapićem da li je pečeno
- Tortu ohladite
- Servirajte sa sladoledom okusa vanilija ili biskvit i ukrasite limunovom koricom
Sastojci recepta
6 – 8 osoba
200 g | smeđeg šećera |
3 | jaja |
200 ml | ulja |
225 g | brašna |
1 ½ žličice | praška za pecivo |
1 žličica | cimeta u prahu |
1 žličica | đumbira u prahu |
2 ½ šalice | mrkve ribane (oko 5 manjih mrkvi) |
60 g | oraha sjeckanih |
80 g | grožđica |
1 | limun nešpricani (korica) |
1 | Ledo Quattro banana split |
ledo