Priprema:
- Okruglice ubacite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte 12 minuta. Ocijedite ih pa dodajte jedan od preljeva ili posip.
- Za kakao preljev rastopite šećer u vodi. Kada krene ključati, smanjite vatru i kuhajte tri minute miješajući. Zatim dodajte kakao i prstohvat soli. Cijelo vrijeme miješajući, kuhajte još 2-3 minute, odnosno dok se kakao sasvim ne rastopi. Smjesa treba biti glatka. Skinite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije, promiješajte i prelijte preko okruglica. Prema želji, pospite šarenim mrvicama.
- Voće odmrznite prije pripreme, bit će potrebno oko sat vremena. Grubo ga nasjeckajte. U lonac ulijte vodu, dodajte šećer i usitnjeno voće pa kuhajte minutu-dvije nakon što prokuha, cijelo vrijeme miješajući. Pustite da se ohladi, pa zatim izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. U tavi zagrijte ulje pa dodajte krušnih mrvica dok ne postignete željenu gustoću. Miješajte dok mrvice ne dobiju zlatno-žutu boju. Okruglice uvaljajte u pržene mrvice pa prelijte preljevom od šumskog voća.
- Za posip od kokosa i badema, u većoj zdjeli pomiješajte ribani kokos, mljevene bademe i šećer u prahu. Skuhane okruglice uvaljajte u smjesu tako da se mrvice prihvate sa svih strana. Poslužite.
Sastojci recepta
Recept za 3-4 osobe
500 g | Ledo Okruglica Nougat-Milk |
Za kakao preljev: | |
2,5 dl | vode |
250 g | smeđeg šečera |
125 g | kakaa u prahu |
prstohvat soli | |
1 žlica | ekstrakta vanilije |
Za šumsko voće preljev: | |
450 g | Ledo Šumskog voće |
100 g | smeđeg šećera |
1 dl | vode |
Za posip od kokosa i badema: | |
200 g | ribanog kokosa |
50 g | mljevenih badema ili lješnjaka |
3 žlice | šećera u prahu |
izvor ledo