Skip to content

Predstavljamo – slikar Božidar Delač

Božidar Delač rođeni je Zagrepčanin koji zadnjih godina živi i stvara u Popovači, a slikarstvom se bavi više od 40 godina

Božidar Delač svoje osnovno likovno obrazovanje stekao je u „Likovnom centru Zagreb“ pod vodstvom poznatih akademskih slikara Damira Sokač i prof. Nikole Koydla.

Kao dugogodišnji član „Grupe 69“ sudjelovao je na velikom broju što samostalnih što grupnih izložbi te aukcija, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Doselivši se u Moslavinu, uključuje se u rad likovnog društva „Moslavački krug“ te postavlja svoju retrospektivnu izložbu slika 2012. godine u Kutini.

Tijekom 2013. godine prelazi u PULS „Moslavački štrk“. Sudjelovao je na 5 Međunarodnih izložbi minijatura u Popovači, međunarodnom projektu „Anđeli mira, Anđeli svijeta“, dva puta su mu radovi odabrani i
pohvaljeni od strane Hrvatskog sabora likovne kulture. Od kad živi u Popovači organizirao je nekoliko samostalnih izložbi te od ožujka 2019. aktivno sudjeluje u radu likovnih društava “Moslavački krug” Popovača i ULIKUM Velika Gorica, kroz slikarske kolonije i brojne tematske izložbe širom Hrvatske. Član je i Hrvatskog sabora kulture.

Pogledajte galeriju Božidara Delača!