Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 160 °C.
- Čokoladu i maslac stavite da se tope nad parom.
- U zdjeli pjenasto izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte otopljenu čokoladu s maslacem. Lagano promiješajte.
- Dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo, pa sve zajedno povežite u smjesu.
- Na kraju dodajte komadiće tamne čokolade i badema, te stavite peći u kalup obložen papirom za pečenje.
- Pecite 50 min.
- Kada su brownies pečeni pustite ih da se ohlade, izrežite ih, servirajte sa sladoledom i ukrasite s topljenom čokoladom.
Sastojci recepta
6 osoba
200 g | sjeckane tamne čokolade 70% kakaa |
250 g | maslaca |
260 g | smeđeg šećera |
4 | jaja |
35 g | kakao praha |
185 g | brašna |
½ žličica | praška za pecivo |
100 g | sjeckane tamne čokolade za dodavanje u smjesu |
100 g | sjeckanih badema (po želji) |
1 | Grandissimo vanilija |
100 g | čokolade za kuhanje |
autor ledo.hr