Skip to content

Poziv – Karlovački likovni susreti 2011.

Karlovački likovni susreti

Gradski muzej Karlovac i ove godine organizira skupnu, žiriranu izložbu likovne umjetnosti od nazivom „Karlovački likovni susreti“

PREUZIMANJE RADOVA ZA „KARLOVAČKE LIKOVNE SUSRETE 2011“

Vrijeme:
radnim danom od 2. do 20. svibnja 2011. godine, od 9.00 do 15.00 sati
Mjesto:
Galerija „Vjekoslav Karas“, Lj. Šestića 3, Karlovac
 
Gradski muzej Karlovac i ove godine povodom obilježavanja utemeljenja grada Karlovca organizira skupnu, žiriranu izložbu likovne umjetnosti od nazivom „Karlovački likovni susreti“ na kojoj su na sudjelovanje pozvani svi likovni autori s područja grada Karlovca i okolice. Izložba će uz promociju kataloga biti otvorena u srijedu, 6. srpnja 2011. godine.
 
Preuzimanje radova organizirano je radnim danima od 2. do 20. svibnja 2011. godine od 9.00 do 15.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“, Lj. Šestića 3, Karlovac.

Antonija Škrtić, prof., viša kustosica Galerije “Vjekoslav Karas”

Ravnateljica,  GMK
mr. sc. Hrvojka Božić, prof.

PRAVILNIK KARLOVAČKIH LIKOVNIH SUSRETA 2011.

1.     UVOD
1.1. Gradski muzej Karlovac (u daljnjem tekstu GMK) je organizator izložbe pod nazivom „Karlovački likovni susreti“ (u daljnjem tekstu KLS).
1.2. KLS su godišnja, skupna, žirirana izložba koja se održava povodom obilježavanja Dana grada Karlovca u izložbenom prostoru Galerije „Vjekoslav Karas“, a po potrebi i u drugim prostorima GMK-a i grada Karlovca.
1.3. Svrha KLS-a je reprezentativno i redovito objelodanjivati kreativne potencijale karlovačkih likovnih autora koji su rođenjem i/ili karijerom vezani za grad Karlovac i okolicu.
2.     UVJETI IZLAGANJA
2.1. GMK o načinu prijave i uvjetima izlaganja na izložbi obavještava preko lokalnih medija i Udruženja likovnih autora Karlovac (ULAK).
2.2. Pravo prijave za sudjelovanje na izložbi imaju svi likovni autori koji su na vrijeme prijavili svoje radove u skladu s odredbama ovog Pravilnika.
2.3. Svaki autor može prijaviti najviše 3 rada u bilo kojoj likovnoj tehnici koji su nastali u protekloj i ovoj godini.
2.4. Troškove dostave, osiguranja i posebnog rukovanja pri pošiljanju radova snosi autor.
2.5. Za prijem i povrat radova odgovara organizator. Organizator izdaje potvrdu (revers) o prijemu radova. Autori su dužni radove preuzeti nakon završetka izložbe, najkasnije dva mjeseca nakon završetka izložbe. U protivnom smatrat će se da se autor odrekao prava na njih te ih ostavio na raspolaganje GMK-u.
2.6. Organizator imenuje tročlani žiri koji odabire radove za izlaganje na godišnjoj izložbi.
2.7. Otvorenje izložbe i promocija kataloga izložbe biti će u srijedu, 6. srpnja 2011. godine u 19.00 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“. Za posjetitelje će izložba biti otvorena do 31. kolovoza 2011. godine.
3.     KATALOG I DRUGE PUBLIKACIJE IZLOŽBE
3.1. Organizator priprema i objavljuje katalog izložbe. Svaki izlagač dobiva besplatan primjerak kataloga.
3.2. Izlagači prepuštaju organizatoru pravo na fotografiranje i reproduciranje djela za katalog, dokumentaciju i promidžbu izložbe bez odštete ili naknade.
4.     OSIGURANJE IZLOŽBE
4.1. Organizator preuzima uobičajene mjere čuvanja izložbe, ali ne osigurava kod osiguravajućih ustanova svako djelo pojedinačno.
4.2. Ako izloženi rad nije moguće zaštititi iz tehničkih razloga, organizator ne preuzima odgovornost za moguća nastala oštećenja.
5.     PRODAJA
5.1. Organizator izložbe posreduje kod prodaje izloženih djela bez naknade.
6.     KONTAKT
6.1. Upite u svezi s izložbom uputiti na adresu Gradski Muzej Karlovac – Galerija „Vjekoslav Karas“, Lj. Šestića 3, Karlovac, tel. 047/412-381 ili e-mail: antonija.druzak@gmk.hr; kontakt osoba: Antonija Škrtić, viši kustos Galerije „Vjekoslav Karas“

Akademija-Art.hr
02.05.2011.

 

Optimized by Optimole