Priprema:
- Na pari otopite 200 g čokolade za kuhanje pa dodajte 50 g maslaca i miješajte dok ne dobijete svilenkastu teksturu.
- U drugoj posudi izmiksajte 100 g šećera sa 5 cijelih jaja dok ne postane kremasto.
- Sjedinite obje kreme (čokoladnu i od jaja) i miješajte dok ne dobijete kremu glatke teksture i bez mjehurića.
- Ulijte kremu u posudice za pečenje po želji i pecite 10 minuta na 160 stupnjeva.
- U međuvremenu napravite čokoladni preljev. Ostatak čokolade (50 g) rastopite na pari i dodajte 1 dcl mlijeka i žlicu Nutelle. Preljev ne smije zavriti kako se ne bi stvorile grudice.
- Kad je kolač pečen, zalijte ga čokoladnim preljevom i dekorirajte po vlastitom ukusu (šumsko voće, orašasti plodovi). Kako se ne bi otopio, mini King Double dodajte na vrh kolača netom prije serviranja.
Sastojci recepta
Za 2 osobe
250 g | čokolade za kuhanje |
50 g | maslaca |
5 | jaja |
100 g | šećera |
1 dcl | mlijeka |
1 žlica | Nutelle |
dekoracije po želji | (šumsko voće, suho voće, orašasti plodovi, preljev od čokolade ili karamele) |
multipack | mini King Double |
Ledo.hr