Skip to content

Natječaj: Ilustracije za edicije CONAN

Nakladnička tvrtka Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. raspisuje natječaj za ilustracije za edicije CONAN. Sudjelovati mogu svi koji znaju crtati. Natječaj traje do 15. veljače 2011.

 1. SAŽETAK

I. Nakladnička tvrtka Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. raspisuje natječaj za ilustracije za edicije CONAN.

II. Pravo sudjelovanja imaju svi.

III. Natječaj traje do 15. veljače 2011.

IV. Svi detalji i uvjeti Natječaja podrobno su navedeni u Opisu projekta i Uvjetima natječaja.

2. OPIS PROJEKTA

Nakladnička tvrtka Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. planira u periodu od sljedećih pet godina objaviti ključna djela vezana za lik CONAN i to na sljedeći način:

A) STRIP IZDANJE

Nakladnička tvrtka Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. planira od 2011. godine izdavati po dvije knjige sabranih stripova CONAN (edicija CONAN – DIVLJI MAČ) godišnje za koje je od kompanija Marvel i Panini otkupila licencu za Republiku Hrvatsku .

Edicija će biti formata 212 x 288 mm, obima najmanje 200 stranica. Sadržavat će stripove CONAN, tekstualne priloge i ilustracije.

B) LITERARNO IZDANJE

Nakladnička tvrtka Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. planira od 2011. godine izdavati po dvije knjige literarnih tekstova (kratkih priča) Roberta E. Howarda, kreatora lika CONAN (edicija AVANTURA).

Konačni format edicije bit će naknadno utvrđen, a obim će biti najmanje 200 stranica. Sadržavat će priče CONAN, tekstualne priloge i ilustracije.

3. UVJETI NATJEČAJA

I. Nakladnička tvrtka Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. raspisuje natječaj za ilustracije CONAN. Ilustracije moraju tematski biti vezane za lik CONAN kao i sve likove ili situacije vezane za svijet kreiran oko lika CONAN.

II. Natječaj za ilustracije raspisuje se za: 

A) Ilustracije za STRIP IZDANJE
B) Ilustracije za LITERARNO IZDANJE

III. Natječaj za ilustracije raspisuje se za:

A) Crno-bijele vinjete za knjižni blok (format 150 x 100 mm)
B) Crno-bijele ilustracije za knjižni blok (format 200 x 250 mm)
C) Kolor ilustracije za knjižni blok (format 200 x 250 mm)
D) Kolor ilustracije za naslovnice (220 x 290 mm)
IV. Ilustracije odabrane na Natječaju mogu biti:

A) Otkupljene za arhivu CONAN. To podrazumijeva:

a. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. ne obavezuje s objaviti ilustracije otkupljene za arhivu u bilo kojem CONAN izdanju ili ediciji.

b. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. zadržava pravo naknadnog objavljivanja ilustracija u nekoj od CONAN edicija. U slučaju da se odluči na objavljivanje ilustracija otkupljenih za arhivu Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. kontaktirat će autore ilustracija te s njima sklopiti pravovaljan ugovor o objavljivanju, u skladu s uvjetima ovog Natječaja.

c. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. zadržava pravo izlaganja ilustracija otkupljenih za arhivu CONAN na izložbama koje planira organizirati povodom promocije edicija CONAN. U slučaju da se Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. odluči izložiti ilustracije otkupljene za arhivu od autora će tražiti suglasnost za izlaganje.

d. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. će za arhivu otkupljivati isključivo originalne ilustracije u skladu s Finacijskim uvjetima ovog Natječaja.

B) Otkupljene za objavljivanje u edicijama CONAN. To podrazumijeva:
a. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. će po odluci o otkupu za objavljivanje s autorom ilustracije sklopiti autorski ugovor prema Financijskim uvjetima ovog natječaja.

b. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. samostalno dodosi odluku o tome koja će ilustracija biti objavljena u kojoj ediciji CONAN.

c. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. zadržava prava da, u konačnici, ne objavi ilustracije otkupljene za objavljivanje u edicijama CONAN u slučaju da nositelji internacionalnih autorskih prava ne izdaju odobrenje za objavljivanje ilustracije.

d. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. će za objavljivanje otkupljivati isključivo originalne ilustracije u skladu s Finacijskim uvjetima ovog Natječaja, osim u slučaju da se radi o računalno realiziranim ilustracijama.

V. Odluku o otkupu radova za arhiv CONAN donosi Nebojša Radić, a za objavljivanje u edicijama CONAN donosi žiri u sastavu: Nebojša Radić, Bernard Radovčić, Tomislav Smolčić, Milena Benini i Marko Fančović.

VI. Natječaj traje do 15. veljače 2011. (15.02.2011.).

VII. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. objavit će odluku o otkupljenim ilustracijama najkasnije do 1. ožujka 2011. Na mrežnom portalu SMG! (www.stomugromova.com).

VIII. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. kontaktirat će najkasnije do 15. ožujka 2011. autore otkupljenih radova s detaljnom obavijesti o tome jesu li radovi otkupljeni za CONAN arhivu ili za objavljivanje u edicijama CONAN, te radi sklapanja autorskih ugovora.

IX. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi.

X. Sudionici natječaja mogu na natječaj poslati ilustracije u svim tehnikama i materijalima po vlastitom izboru.

XI. Ne postoji ograničenje broja radova koji se mogu poslati na natječaj. U izbor za odabri radova za otkup ući će svi radovi poslani na natječaj.

XII. Sudionici natječaja uz ilustracije obavezno moraju priložiti sljedeće podatke:

A) Ime i prezime autora ilustracije
B) Informacije za kontakt (adresu, e-mail adresu ili telefonski broj)
XIII. Sudionici na natječaj trebaju slati kvalitetne fotokopije (u slučaju da se se radove na natječaj šalje poštom) ili ih treba slati u digitalnoj formi (u slučaju da se radove šalje putem e-maila).

XIV. Bookglobe – Strana knjižara d.o.o. radove poslane na natječaj neće vraćati pošiljateljima.

4. FINANCIJSKI UVJETI NATJEČAJA

Financijski uvjeti natječaja za otkup za arhivu CONAN i/ili objavljivanje u edicijama CONAN priloženi su ovom natječaju u obliku Excel tablice, sastavni su dio natječaja i ne mogu se mijenjati.

5. ADRESA

Ilustracije za natječaj treba slati na adresu:

Bookglobe – Strana knjižara d.o.o.
Horvatovac 100, HR-10000 Zagreb
ili na e-mail: bookglobe@zg.t-com.hr
s naznakom (za Conan natječaj)

6. PONIŠTENJE NATJEČAJA

Bookglobe – strana knjižara d.o.o. zadržava pravo poništenja natječaja o čemu će sudionici biti obaviješteni putem mrežnog portala SMG!.

PRIVITAK:

Akademija-Art.hr
01.02.2011.

 

 

 

Optimized by Optimole