Skip to content

Sisak – Hasselblad Masters Award

Po prvi put u Sisku moći će se pogledati odabir vrhunskih fotografija finalista natječaja Hasselblad Masters 2007. i 2008. godine pod nazivom "Best of Hasselblad Masters".

Otvorenje izložbe “Hasselblad Masters Award” u ponedjeljak 29. studenog u 19 sati u Foto galeriji Siscia Obscura

Hasselblad Masters Award je najprestižnija nagrada fotografske industrije. Po prvi put u Sisku moći će se pogledati odabir vrhunskih fotografija finalista natječaja Hasselblad Masters 2007. i 2008. godine pod nazivom "Best of Hasselblad Masters".
Izložbu sačinjavaju djela dvadesetak autora među kojima su i: August Bradley, Domonique Amphonesinh, Hans Strand, Kevin Then, Marco Grob, Stuart Weston, Victor Billy Hells.
Iako su autori i njihove fotografije potpuno različiti: mladi, stari, sa istoka, sa zapada, klasičari, eksperimentalisti, modernisti i futuristi, vjerojatno im je samo jedno zajedničko – majstori su koji fotografijom oduševljavaju na prvi pogled i koriste Hasselblad opremu.
Kompanija Hasselblad ustupila je svom predstavniku u Hrvatskoj – firmi I&I d.o.o. iz Zagreba, fotografije u digitalnom obliku, a I&I d.o.o. je u suradnji s zagrebačkim print studijom Art-Jus, isprintao povećanja (150x100cm) na vrhunskom ink-jet fotografskom papiru kompanije Hahnemühle i obavio ostalu tehničku opremu (okviri, pozadine i sl.).

Miro Arbutina
fotoarbe@gmail.com

Akademija-Art.hr
29.11.2010.