Skip to content

Beč – Albertina: Michelangelo

 

Albertina, Beč, Austrija
Michelangelo

Crteži genija
Od 08. 10. 2010. do 09. 01. 2011.
 
Pogledajte galeriju crteža!

Bečka Albertina od 8. listopada ove do 9. siječnja iduće godine prikazuje prvu veliku izložbu Michelangelovih djela u posljednjih dvadeset godine. Izložba koja obuhvaća 120 crteža od neprocjenjive vrijednosti nudi uvid u cjelokupno stvaralaštvo velikog genija.

Izložena djela potiču iz zbirke same Albertine ali i velikih europskih i američkih muzeja kao što su Louvre, Metropolitan Museum, Teylers Museum ili British Museum, dok je jedan dio izložaka posuđen čak i iz privatne kolekcije engleske kraljice „Royal Collection in Windsor Castle".

Odabir djela je koncentriran na figurativne crteže, a raspon izložaka seže od najranijih sačuvanih crteža, preko nacrta za poznate freske u sikstinskoj kapelici, sve do projekata za različite pape u čijoj se službi veliki majstor nalazio.


    

U okviru izložbe će u suradnji Albertine i Instituta za povijest umjetnosti Sveučilišta Münster 19. i 20. studenog održava se i simpozij pod nazivom „Michelangelo kao crtač", na kojem će sudjelovati mnogobrojni renomirani stručnjaci iz cijelog svijeta.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr
ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča

Praška 10, Zagreb
www.compresspr.hr
www.wieninternational.at

Akademija-Art.hr
11.10.2010.