Skip to content

Pula – Multimeridijan ’10 – Znakovi uzaludnosti

MMC Luka, Istarska 30, Pula
Multimeridijan ’10 – Znakovi uzaludnosti / Signs of Futility
Od 07. 10. (u 19.00 sati) do 29. 10. 2010.

U svim izložbenim prostorima MMC-a Luka, od 7. do 29. listopada 2010. godine može se razgledati peto izdanje međunarodnog izložbenog projekta "Multimeridijan ’10" na kojem izlažu Tomislav Brajnović, Ana Čigon, Alen Floričić, Gabor Gerhes, Tibor Gyenis, Alban Muja, Rajko Radovanović, Damir Sokić i Bojan Šumonja.

Na ovogodišnjem Multimeridijanu, koji se u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre održava od 2002. godine, kustosica je Janka Vukmir, ravnateljica Instituta za suvremenu umjetnost iz Zagreba. Vodeći se ovogodišnjim konceptom "Znakovi uzaludnosti" Janka Vukmir je odabrala radove devetero umjetnika iz Hrvatske i inozemstva koji propituju smisao umjetničkog i kulturnog stvaralaštva u suvremenom društvu.

Projekt Multimeridijan je nastao kao izraz želje za povezivanjem i umrežavanjem na platformi suvremene umjetnosti na prostoru susjednih država Hrvatske, Slovenije i Italije, a od ove je godine područje interesa projekata prošireno i na područje srednje i istočne Europe.

Akademija-Art.hr
04.10.2010.

 

 

Optimized by Optimole